Neděle, 12. května, 18:00. V tento den a čas odehraje Viktoria Plzeň dost možná klíčový duel v boji o ligový titul, na Sinobo Stadium se utká s domácí Slavií Praha. Na výhru v Edenu čekají viktoriáni od dubna 2014, zlomí nelichotivou sérii? A jak se trenér Pavel Vrba se záložníkem Patrikem Hrošovským těší na atmosféru duelu?

Na duel se už celá viktoriánská kabina těší. „Je to důležitý zápas v boji o titul. My jsme hlavně rádi, že rozdíl mezi námi je jen dvoubodový a dá se říci, že je to vše v našich rukách,“ má radost Hrošovský. „Já jsem rád, že v tom zápase jde o hodně. Podařilo se nám dotáhnout na Slavii a doufám, že tomu bude odpovídat i nedělní zápas hraný v hodně zajímavé atmosféře,“ dodává Vrba.

Všichni vnímají, že může jít o klíčové utkání v boji o titul, nicméně jsou si vědomi, že poté následují ještě tři další duely v nadstavbové skupině. „Hraje proti sobě šest nejlepších týmů. Může to být směrodatný zápas, ale určitě ne rozhodující,“ pravil železný muž plzeňské sestavy Patrik Hrošovský. Podobně hovořil i trenér Pavel Vrba: „Kdybychom prohráli, tak by Slavia udělala obrovský krok k titulu. Ale pak nás čekají ještě tři těžké zápasy a v této hodně silné skupině může ztratit každý tým.“

Viktorii se na stadionu Slavie dlouhodobě výsledkově nedaří, přesto mají Plzeňané odhodlání sérii zlomit. „Je načase! I když víme, že poslední zápasy nám tam nevyšly, tak z klíčových duelů máme dobré zkušenosti, které nám třeba mohou pomoci. Bude to taktický a agresivní boj,“ ví slovenský záložník Hrošovský. „V minulosti se nám rozhodující zápasy většinou dařily. Dokážeme se na ně připravit a zvládnout je, ale soupeř taky bude chtít vyhrát. O to zajímavější to bude,“ tuší Pavel Vrba.

Na Sinobo Stadium se dá očekávat i bouřlivá atmosféra. „Vždy se na takový zápas těším, je to něco výjimečného. I toto utkání bude mít skvělou kulisu a je dobře, že to tak bude,“ říká Pavel Vrba. „Já mam rád, když je vyprodáno. Určitě je to lepší než někde, kde je horší kulisa. Hraje se pak lépe,“ doplňuje Patrik Hrošovský.

Foto: Michal Bártík