Ve 32. kole FORTUNA:LIGY prohrála Viktoria Plzeň v pražském Ďolíčku s ligovým nováčkem z Pardubic 0:3. Zápas velmi ovlivnilo vyloučení Filipa Kaši v závěru prvního dějství. Co po něm řekli LukᚠHejda a trenér Michal Bílek?

Kouč týmu byl s výkonem velice nespokojen. „Pardubice vyhrály zaslouženě, od nás to bylo velmi špatné utkání. Vyjma prvních 20-25 minut, které byly poměrně dobré, nás soupeř přehrával. Byl silnější v držení míče, lépe kombinoval, vyhrával souboje... Od nás hodně málo,“ štvalo Michala Bílka.

Stejné pocity měl i LukᚠHejda. „Výsledek je hrozný, stejně tak předvedená hra,“ neschovával se za slova stoper, jenž byl v zápase s Pardubicemi kapitánem. „Prvních 20 minut jsme měli situace, kdy jsme mohli jít do vedení, ale potom všechno vyplynulo. Dostali jsme hloupý gól a vzápětí červenou kartu, což to ovlivnilo, ale určitě jsme v druhé půli neměli dostat další dva góly,“ je si vědom obránce Plzně.

Velkou komplikací bylo zmíněné vyloučení stopera Kaši v závěru půle. „Nedokážu ale úplně říci, jestli to tolik ovlivnilo výsledek. I v 11 jsme totiž, hlavně ve druhé polovině první části zápasu, byli horší než soupeř. Pardubice byly rychlejší a nebezpečnější,“ uznal trenér. „Hráčům jsem po zápase řekl, že takto nejde pokračovat dál. Je třeba hrát srdcem. Jsou tu dobří fotbalisté, ale je potřeba výrazně přidat, jestli se chceme nějak posunout,“ podotýká zkušený kouč.

Start do trenérského angažmá v Plzni tak nezažívá úplně příjemný. „Nebyl to jednoduchý týden. Přišly dvě porážky... Plzeň jsem sledoval již dříve a jak říkám, kádr tu není špatný, nicméně už delší čas jsou tu trošku výsledkové problémy, které dnes vygradovaly. Neviděl jsem tam nic pozitivního, čeká nás spousta práce,“ ví před čtvrtečním finále MOL Cupu proti Slavii.

„Čeká nás suverén naší ligy, který hraje opravdu výborně, už dlouhodobě. Je potřeba do toho jít s tím, že se budeme více bít, více se snažit a bude tam touha udělat něco s výsledkem. Proti Slavii nesmíme hrát takto odevzdaně,“ říká rázně Michal Bílek.

O blížícím se velkém zápase se „sešívanými“ mluvil také LukᚠHejda. „Je to finále, co už člověka může dokopat víc?“ má jasno. „Hrajeme o všechno, abychom aspoň zachránili sezonu a musí to být vidět. Musíme do toho dát všechno a hrát úplně jinak než tady,“ ví dlouholetá opora zadních řad Viktorky.

Fotogalerie