FC Viktoria Plzeň v odvetném utkání čtvrtfinále Poháru FACŘ porazila FK Teplice 2:1, a protože úvodní zápas vyhráli stejným poměrem Severočeši, o tom, kdo postoupí do semifinále, musely rozhodovat pokutové kopy. V nich měli více štěstí hráči Teplic, zvítězili 4:3 a pro Viktorii tak účinkování v domácím poháru končí.


„Takový zápas jsme očekávali, dvakrát jsme se dostali do vedení, ale nedokázali jsme přidat další trefy. Penalty, to už je prostě loterie,“ říká brankář Petr Bolek. „Hráli jsme lépe než Teplice a určitě nás mrzí nevyužité šance. Měli jsme dát víc gólů, je to určitě škoda,“ dodává obránce Jan Baránek, který v utkání zaznamenal svůj první gól v červenomodrém dresu. „Gól i první start na domácím stadionu jsem si užil, ale ten gól bych vyměnil za postup,“ doplňuje mladý reprezentant do jednadvaceti let.

Viktoria sice hostující tým přehrávala, ale šance nedokázala přetavit v další, rozhodující góly. „Když jsme nepostoupili, tak zamrzí každá ta šance v utkání. Pohár jsme chtěli vyhrát, chceme sbírat trofeje,“ zamýšlí se Baránek.

V penaltovém rozstřelu si brankář Viktorie celkem třikrát sáhl na balón, chytit ale dokázal pouze jeden teplický pokus. „Chybělo mi trochu štěstí. S trenérem gólmanů a Romanem Pavlíkem jsme to řešili a docela dobře střelce vytipovali. Bohužel to nevyšlo, je to škoda,“ říká brankář Bolek.

Do Doosan Areny dorazilo na odvetný zápas více než osm tisíc diváků, kteří opět vytvořili fantastickou atmosféru. „Je to samo o sobě nádherné, prostě neuvěřitelné. Zasloužili jsme si postoupit nejen kvůli výkonu, ale také kvůli fanouškům. Ti jsou hnací motor týmu,“ uzavírá Petr Bolek.