Stoper Jiří Piroch se po návratu z úspěšného hostování v Pardubicích stěhuje opět o dům dál, tentokráte do prvoligového Jablonce, kde uspěl na herní zkoušce. Záložník Jan Suchan pak odchází do slovenské Senice. Oba v nových týmech budou působit půl roku na hostování.

Dvaadvacetiletý stoper zamířil s Jabloncem na soustředění v Portugalsku. Za severočeský celek zde dokonce v utkání se švédským Dalkurdem dával branku. V generálce se Štěchovicemi pak nastoupil ve stoperské dvojici s Luďkem Pernicou, který se ke kádru Viktorie připojí v létě. Na zkoušce jablonecké trenéry zaujal a tak zde stráví hostování po dobu jarní části sezony.

„Jiří Piroch je mladý a perspektivní hráč. Potřebuje mít herní vytížení, hostování v prvoligovém celku pro něj bude ideální příležitostí, jak získat cenné zkušenosti,“ okomentoval šanci tohoto mladíka generální manažer Viktorie Plzeň Adolf Šádek. Talentovaný stoper působil v kalendářním roce 2017 v druholigových Pardubicích, kde během podzimu v 15 utkáních nastřílel 3 branky.

Na hostování do slovenské Senice pak zamířil Jan Suchan. Příbramský rodák působil v průběhu podzimu na hostování v Teplicích.