FC Viktoria Plzeň v 16. kole Synot ligy před svými fanoušky nedala šanci Dukle Praha a porazila ji 3:0. Západočeši tak poslední ligový zápas roku zvládli a do roku 2016 budou vstupovat z průběžného prvního místa tabulky.

„S ligou můžeme být maximálně spokojeni, předběhli jsme Spartu a teď vedeme o tři body. Škoda té Evropy, že jsme nezvládli postoupit ze skupiny. Teď nás čeká ještě krásný souboj s Villarrealem na který se hodně těším,“ říká záložník TomᚠHořava. „Mrzí nás Evropská liga, ale podzim v Synot lize jsme zvládli. S tím můžeme být spokojeni,“ dodává obránce Jan Baránek.

TomᚠHořava otevřel skóre zápasu už ve čtvrté minutě krásnou trefou do pravého růžku branky Dukly Praha. „Trefil jsem to přesně, jak jsem chtěl a vyšlo to. Hlavně, že nám to pomohlo a vyhráli jsme,“ popisuje svůj gól. Stoper Baránek se střelecky prosadil už ve třetím ligovém utkání v Synot lize. „Ještě se mi něco takového nepovedlo, ale pro mě jsou důležité body a vítězství,“ doplňuje mladý obránce.

Dukla Praha si v utkání příliš šancí nevytvořila, naopak Viktoria mohla dát rozhodně více branek. „Vítězství 3:0 hovoří jasně a hlavně v prvním poločase jsme dominovali. Duklu jsme pustili do šance až v závěru poločasu. Po změně stran jsme zvýšili vedení a už jsme si vedení pohlídali,“ říká Hořava. „Hrálo se ve velkém tempu a diváci se rozhodně nenudili. Mohli jsme dát ještě více branek, ale každopádně je to zasloužené vítězství,“ zamýšlí se Baránek.

Viktoria tak přezimuje na prvním místě Synot ligy s tříbodovým náskokem na Spartu a s devítibodovým náskokem na Mladou Boleslav a Liberec. Souboj o titul mistra ligy bude na jaře hodně napínavý. „To se ještě uvidí, záleží také na tom, jak všechny týmy doplní kádry. Rozhodovat se začne tak po pěti jarních kolech, pak se to buď vyrovná, nebo ještě více roztrhá,“ vyhlíží Jan Baránek. „Nerad bych někoho odepisoval. Osobně si myslím, že to bude souboj Sparty a Plzně. Nicméně necháme se překvapit. I ztráta, kterou na nás má Boleslav a Liberec se dá stáhnout,“ uzavírá TomᚠHořava.

Fotogalerie