8. 4. 2019    Juniorka - reportáž

Juniorka otočila zápas proti Baníku posílenému hráči z A-týmu a slaví výhru!

FC Viktoria Plzeň

Nadst. / Pondělí 8. 4. 2019, 11:00 / Radvanice

Nadst. / Pondělí 8. 4. 2019, 11:00
Radvanice

FC Baník Ostrava

1:2

(0:0)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

FC Baník Ostrava

Budinský – Dolba, Mešaninov, Mooc, Lehnert – Bolf, Qorri, Hrubý. Russmann (46. Buchta) – O. Šašinka (70. Pak), J. Šašinka.

FC Viktoria Plzeň

Sváček – Brož, Míka, Strmiska, Svoboda – Taleski (74. J. Pek), Uzlík – Plecitý (80. Vrba), Řezáč, Štursa (84. Halász) – Kepl.

statistiky

Branky: 52. Mešaninov – 64. Kepl, 90+1. Vrba, ŽK: Dolba – Strmiska, Rozhodčí: Julínek – Podaný, Dohnálek.

Diváci: 150

Velmi dobrého vítězství dosáhl tým trenéra Pavla Horvátha v Radvanicích, kde porazil juniorku Baníku Ostrava 2:1. Za domácí celek nastoupila řada hráčů z A-týmu, přesto to byl viktorián Adam Vrba, který v 91. minutě vystřelil západočeskému celku první tři body v nadstavbové části o titul. Foto: David Koranda

První poločas se nesl ve vyrovnaném duchu. Vážnější šanci měli v 15. minutě viktoriáni, ale brankář Budinský předvedl dobrý zákrok proti střele Alekse Taleskiho. Na druhé straně se po rohu na vzdálenější tyči dostal ke střele Ondřej Šašinka, ale branku přestřelil. V závěru poločasu ještě po přímém kopu Plzeňští zahrozili, ale gólman Baníku Ostrava znovu zachránil svůj tým od inkasování. TomᚠKepl navíc trefil tyčku ostravské brány.

V úvodu druhé půle šli domácí dovedení. Po přihrávce před bránu se z bezprostřední blízkosti prosadil Arom Mešaninov. 12 minut nato ale Viktoria vyrovnala. Po centru Brože zprava se balon ve vápně díky Štursovi odrazil k Tomáši Keplovi, který upravil na 1:1. Ještě větší euforie na hostující straně proběhla v nastavení druhého poločasu, kdy po výborném centrovaném balonu Václava Svobody zleva skóroval hlavičkou Adam Vrba, který tak zajistil viktoriánům tříbodový zisk!

hodnocení trenéra

Pavel Horváth (FC Viktoria Plzeň): „Kromě úvodních 10 minut obou poločasů jsme byli lepší, dobře jsme kombinovali a měli i několik příležitostí. Nakonec jsme v poslední minutě dali gól a tím pádem jsme vyhráli. Troufám si tvrdit, že výhra byla zasloužená.“