Viktoria Plzeň hlásí posilu. Od zimy tým trenéra Pavla Vrby doplní ofenzivní hráč Erik Pačinda, který se však do tréninkového procesu zapojí již nyní. Slovenský reprezentant podepsal s klubem tříletý kontrakt.

Erik Pačinda přichází z týmu Dunajské Stredy, kde v 93 zápasech nastřílel 32 gólů. Třikrát za sebou byl nejlepší střelec týmu a zařadil se na čtvrté místo v seznamu nejlepších kanonýrů klubu. Na kontě má také čtyři starty za národní tým, které ozdobil krásnou brankou do sítě Thajska při svém debutu ve finále Královského poháru.

Devětadvacetiletý ofenzivní hráč je odchovancem košického fotbalu, kromě těchto již dvou zmíněných týmů působil také v Rakousku (v mládeži) a na ročním hostování ve francouzském Tours. „Erik je zkušený hráč, který pravidelně patřil k důležitým členům kádru Dunajské Stredy. Přesně zapadá do naší koncepce, kdy zde máme silnou česko-slovenskou osu týmu,“ řekl k jeho příchodu generální manažer klubu Adolf Šádek.

„První pocity z Viktorky jsou zatím fantastické. Prošel jsem si stadion a jeho zázemí, trochu i město... Věřím, že se tu dobře zabydlím a už se těším na první trénink,“ řekl Pačinda v prvním rozhovoru pro klubový web. „Díval jsem se i na nějaké sestřihy zápasů. Všiml jsem si, že stadion bývá vždy plný a že má Plzeň fantastické fanoušky. Těším se na ně,“ doplnil.

Erik Pačinda podepsal v Doosan Areně smlouvu na tři roky, ihned zapojí se do tréninkového procesu Viktorie, do zápasů však zasáhne až v lednu. Po Matúši Kozáčikovi, Mariánu Čišovském, Patriku Hrošovském a Romanu Procházkovi se stane pátým slovenským hráčem v týmu trenéra Pavla Vrby.

V této sezoně odehrál Pačinda za Dunajskou Stredu deset utkání, ve kterých vstřelil čtyři branky. Hned v úvodních čtyřech kolech slovenské ligy se prosadil třikrát.

Fotogalerie