Viktorii Plzeň čeká poslední ligové kolo na půdě Slavie Praha. Už jistí ligoví mistři tak zakončí sezónu proti stejnému soupeři, se kterým do ní před téměř deseti měsíci vkročili.

„Očekávám těžké utkání, protože Slavia proti Slovácku i Příbrami působila velice dobře. Po zápase s Ostravou, kdy jsme rozhodli o mistrovském titulu, a teď to řeknu velmi zjednodušeně, nebyla nastavená hlava na další vítězství. Koncentrace a motivace nebyla v posledních dvou utkáních taková, jakou bychom si představovali,“ upozorňuje trenér Krejčí. „V závěru sezóny hrajeme se soupeři, kteří mají kvalitu a netají se vysokými ambicemi. I přesto, že máme po středečním zápase s Jabloncem, věřím, že se dokážeme dobře nachystat na poslední zápas ligy. Uděláme maximum proto, abychom na Slavii uhráli dobrý výsledek,“ dodává Karel Krejčí.

Po samotném zápase začíná hráčům dovolená, zpět ve Štruncových sadech se budou hlásit v polovině června. „Kluci nastupují po zápase na dovolenou, takže si chvíli odpočinou. V posledních zápasech jsem viděl, že už toho mají plné zuby. Od 30. května si budou plnit individuální plán, kdy mají připraveno devět tréninkových jednotek v domácích podmínkách. Patnáctého června je pak začátek přípravného období,“ popisuje plzeňský trenér.

„Je potřeba, abychom si všichni odpočinuli, protože je toho na nás dost. Ale když se ohlédnu za sezónou, tak jsem moc rád, že jsme si s předstihem zajistili titul, který byl navíc podtržený rekordní sérií vítězství. Věřím, že poslední ligové utkání sehrajeme důstojně a uzavřeme naše ligové působení,“ říká Karel Krejčí.