V sobotu 21. listopadu 2015 se v Doosan Areně odehraje šlágr 14. kola Synot ligy mezi FC Viktorií Plzeň a FK Mladou Boleslaví. Střetnou se tak aktuálně druhý a třetí tým tabulky a podle trenéra Viktorie Karla Krejčího se diváci mohou těšit na atraktivní souboj.

„Do utkání půjdeme s pokorou, protože Mladá Boleslav má silný tým. S nimi jsou to vždy náročné zápasy a padá většinou hodně gólů. Boleslav vstoupila do sezony velmi dobře a bojuje s námi o čelo ligy. Oba týmy hrají kombinační fotbal a já doufám, že se diváci budou dobře bavit. Samozřejmě hlavně věřím v naši výhru,“ říká kouč Plzně.

Krejčí během reprezentační přestávky působil v roli asistenta u českého národního týmu, i bez něj se ale v Plzni trénovalo na sto procent. „Byl jsem deset dní mimo Plzeň, ale s ostatními trenéry jsme stále byli v kontaktu, takže jsem věděl, co se tady dělo. Před mým odjezdem jsme vypracovali tréninkový plán, který se dodržoval. Myslím, že jsem měl důkladný přehled o hráčském stavu,“ říká hlavní trenér.

Hráči během pauzy trénovali dvoufázově a k tomu odehráli osmifinálový zápas domácího poháru s Brnem. „Hráči trénovali dobře, zvládli vítězně i souboj s Brnem. Reprezentační přestávka tak byla určitě úspěšná a na zbytek podzimní části je tým připraven velmi dobře,“ dodává Krejčí.

V sobotu v Plzni dojde také na souboj nejlepších střelců Synot ligy – Michala Ďuriše a Lukáše Magery. Oba hráči nastříleli v letošní sezoně shodně deset gólů. „Oběma se střelecky daří a já samozřejmě věřím Michalovi Ďurišovi, že Lukáše Mageru zastíní. Nicméně v Mladé Boleslavi to není pouze o něm, dává tam góly hodně hráčů a my si musíme pohlídat jejich celou útočnou sílu,“ uzavírá trenér Karel Krejčí.