Svěřenci Karla Krejčího udělali v neděli 20. března odpoledne další krok za vysněným titulem. V těžkém utkání na severu Čech porazili Slovan Liberec 1:0.

„Pro nás jsou to samozřejmě další důležité tři body do tabulky. Musím mužstvo pochválit za přístup a za bojovnost. Taktické pokyny plnili kluci skvěle. Bylo to těžké utkání. Z Liberce se neodváží body lehce a to se dnes potvrdilo,“ říká hlavní trenér Viktorie Karel Krejčí.

Liberec se nevzdal a svůj tlak postupem času gradoval. „Ke konci zápasu jsme se do zajímavých příležitostí již nedostávali. Předfinální a finální přihrávky jsme kazili. Posledních dvacet minut jsme se tak zaměřili na to, abychom neinkasovali. Soupeř pak více riskoval. Na hřiště přišel nebezpečný Rabušic, který byl platný při standardních situacích. Ke konci jsme měli i kus štěstí," reaguje plzeňský trenér.

Pro Viktorii to dnes bylo páté čisté konto v řadě. „Jsem rád, že gólů moc nedostáváme. Na každého nejbližšího soupeře se chci připravit co nejlépe. Důležitá je taky soudržnost týmu. Dnes jsem u hráčů viděl obrovské nasazení, soudružnost a srdíčko,“ chválí své svěřence Krejčí.

Na začátku druhého poločasu musel po střetu střídat stoper LukᚠHejda. „Lukᚠbyl otřesený. Okamžitě jel do nemocnice, tak uvidíme, co rentgen ukáže. Věřím, že to nebude nic vážného,“ říká Krejčí.

Kromě páté nuly si dnes Viktoria připsala jedenáctou výhru v lize za sebou. Já jsem za ně samozřejmě rád. Každý ligový zápas je strašně těžký, na jaře jsme se o tom již několikrát přesvědčili. Zbývá ještě osm kol. Dnešní bojovnost mi ukázala, že jdeme dobrou cestou a budeme v ní pokračovat,“ uzavírá Karel Krejčí. 

Fotogalerie