12 zápasů, 12 výher. Viktorii Plzeň se ligová sezona 2017/2018 i nadále nebývale daří, na hřišti Karviné tentokráte vyhrála 3:1. Jednoduché to ale nebylo – po prvním poločase, který Viktoria vyhrála 2:0, totiž Karviná hned na úvod toho druhého snížila a nepříjemně tlačila. Trenér Pavel Vrba po utkání přiznal, že se obával o tři body.

„Mimořádně nám vyšel začátek utkání, kdy jsme vedli 2:0 a vypadalo to, že budeme hru kontrolovat. Karviná ale pak začala hrát velice dobře, obětavě, důrazně a měla spoustu standardních situací. Na začátku druhého poločasu vstřelila kontaktní gól a my jsme měli problémy,“ hodnotí průběh zápasu. „Naštěstí jsme dali třetí branku a pak už jsme ten výsledek kontrolovali. Karviná ale hrála velice dobře, za stavu 2:1 jsem se obával, jestli si odvezeme tři body,“ přiznává Vrba.

Z bilance 12 zápasů/12 výher má pochopitelně kouč radost, ale rozhodně ji nechce přeceňovat. „Zbývá dalších 18 utkání, to je velké kvantum. Může se stát, že vám nevyjdou dva-tři zápasy a už je na všechny okolo týmu vytvořený obrovský tlak,“ uvědomuje si. „Ale pochopitelně je to úžasná série. Sami však vidíte, že někdy máme pasáže, kdy nás soupeř zatlačí a nejsme tak suverénní,“ všiml si výborný stratég.

Viktorii v následujícím týdnu čekají dva velmi důležité zápasy – s Luganem v Evropské lize ve čtvrtek a s pražskou Slavií v neděli. „Proti Luganu opět dáme prostor některým jiným hráčům, ale již těch změn nebude tolik jako ve Švýcarsku. Pak nás čeká Slavia, a to bude pro nás i pro fanoušky takový podzimní svátek. Doufám, že to zvládneme a náskok na čele si minimálně udržíme,“ přeje si Pavel Vrba. „V Plzni zkrátka máme opět ty nejvyšší ambice, sníme o Lize mistrů.“