V plzeňském společenském centru Secese proběhlo setkání zástupců klubu FC Viktoria s primátorem a členy Rady města Plzeň. Společně chtějí navázat na úspěchy a další rozvoj.

Zástupci města strávili s klubovým vedením přibližně dvě hodiny diskutováním nejen o prestižní Lize mistrů, ale především o rozvoji mládežnického sportu a propojení fotbalového klubu se školami a dalšími subjekty ve městě a regionu.

„Velmi si vážíme spolupráce a vřelých vztahů, které klub FC Viktoria s městem Plzeň má. Úspěchy a rozvoj klubu jsou současně i úspěchy města, které k nim svou podporou a spoluprací přispívá. V mnoha případech na různých úrovních se setkávám s dotazy na klíč k tak funkčnímu propojení mezi klubem a městem a jsem svědkem toho, kdy je realizace sportovních i společenských akcí za přispění všech složek a subjektů v Plzni dávána za příklad. To vše mě velmi těší a věřím, že jsme schopni na tyto úspěchy v budoucnu společně navázat,“ uvedl po setkání prezident FC Viktoria Plzeň RNDr. TomᚠPaclík

Obě strany diskutovaly nad aktuálními tématy, spojujícími fotbal a město, i budoucími plány k prohloubení spolupráce a vytvoření podmínek pro rozvoj fotbalu a jeho přínos k budování dobrého jména města Plzně.

„Úspěchy FC Viktoria Plzeň přinášejí nám Plzeňanům obrovskou radost, a především hrají klíčovou roli při prezentaci našeho města ve světě. V následujících letech se chceme zaměřit na komplexní prezentaci města a úspěchy Viktorie nám jistě k dané prezentaci pomohou. I v následujícím období budeme podporovat sport v Plzni a nᚠfotbalový klub samozřejmě nevyjímaje,“ uvedl primátor města Plzně Martin Baxa.

Nejbližší další společné setkání se očekává v rámci blížícího se utkání Evropské ligy s Dinamem Záhřeb ve čtvrtek 14. února od 21:00, které bude pro Viktorii Plzeň pokračováním mimořádně úspěšné pohárové sezony.

Rádi na utkání uvítáme i Vás!

Fotogalerie