Tak tohle byla paráda! Domácí rozlučka dopadla viktoriánům skvěle, na vlastním hřišti porazili ostravský Baník 4:0. Ve třetím ligovém utkání v řadě se prosadil Jakub Brabec, poprvé v kariéře na pravém kraji obrany nastoupil Matěj Hybš. Tito dva a trenér Michal Bílek zhodnotili zápas.

„Konečně jsme po delší době byli zase produktivní,“ potěšilo kapitána týmu. „I když jsme nevyřešili spoustu dalších šancí třeba v první půli, tak jsme udrželi čisté konto a vyhráli jsme o čtyři góly. Sám jsem rád, že jsem mohl týmu pomoci gólem,“ dodal. Prosadil se ve třetím zápase FORTUNA:LIGY za sebou! „To mě také těší. Na gól jsem v sezoně čekal dlouho, takže jsem rád, že to v poslední době vyšlo. Hlavně, když to pomůže výhře,“ usmívá se Jakub Brabec.

Potěšený byl i trenér Michal Bílek. „Řekl bych, že jsme výkonem navázali na zápas se Slavií. Jsme rádi, že se to povedlo. Hráči si zasloužili vítězství, hráli totiž naplno, jsme spokojeni,“ hodnotil duel. „Vyjma úvodu, kdy jsme udělali chybu a soupeř trefil tyčku, jsme soupeře do ničeho moc nepustili. S tím jsem spokojený. Také mě těší, že jsme začali střílet góly a i střídající hráči hru oživili – Ondrášek a Ba Loua dali gól, Káčer s Mihálikem nahrávali,“ doplnil Bílek.

Svou premiéru na pravém kraji obrany si odbyl Matěj Hybš. „Tušil jsem to od zápasu se Slavií, kdy jsem na tomto postu dohrával zápas, že to nastane. Připravoval jsem se na to v hlavě a myslím si, že to docela klaplo,“ řekl. Navíc si připsal asistenci u gólu Lukáše Hejdy. „Když mi Kalvi dával ten balon, šlo to přímo do sluníčka, takže jsem moc neviděl, kdo je před brankou. Ale tušil jsem, že se to bude takhle dohrávat, takže jsem si jen hlídal ofsajd a pak jsem to tam naslepo hodil. Hejdis je v tomhle dobrý,“ pochválil svého spoluhráče Matěj Hybš.

První dvě branky dali Plzeňané po rohových kopech. „Něco jsme si k nim řekli a ukázali. Máme poměrně vysoké hráče a také hráče s dobrou kopací technikou. Když to dobře kopnou, máme šance,“ těší Michala Bílka.

Po zápase si tak červenomodří mohli užít i děkovačku s téměř dvěma tisíci diváky v Doosan Areně. „To byla pecka! Po dlouhé době jsem opravdu cítil sílu tribun. Je super, že fanoušci dorazili i za těch t잚ích podmínek a podpořili nás,“ děkuje krajní bek s číslem 11. „Jsem rád, že vyšel i hezký den a věřím, že fanoušci si to užili stejně jako my,“ dodává Brabec. „Pro hráče i pro trenéry je hrozně těžké, když fanoušci nechodí. Uvítali jsme, že v omezené míře jsou zpět a bylo příjemné s nimi sdílet výhru i zápas,“ řekl ještě na jejich adresu trenér Michal Bílek.

V posledním kole v Opavě stačí Viktorii získat bod k jistotě pátého místa a kvalifikace do druhého předkola Evropské konferenční ligy. „Je to jasný cíl. Do Opavy musíme jet s tím, že tam potřebujeme vyhrát a potvrdit účast alespoň v předkolech,“ předesílá Jakub Brabec. „Věřím, že to v Opavě dotáhneme,“ doplňuje odhodlaně Matěj Hybš.

„Musíme se zase pořádně připravit a pak to zvládneme. Máme pět dní na to, abychom se dali dohromady, navázali na výkon a postoupili do pohárové Evropy,“ uzavírá trenér týmu Michal Bílek.

Fotogalerie