FC Viktoria Plzeň se připravuje na start jarní části ePojisteni.cz ligy, hráči od začátku ledna trénují v okolí Doosan Areny především na nabírání fyzičky. Kromě dvou nováčků se na západě Čech na startu přípravy hlásil také záložník Martin Chrien, který se vrátil z hostování ve slovenském Ružomeroku. V tamní lize byl vyhlášen největším vytrvalcem a v národním týmu do jednadvaceti let patří k nejdůležitějším hráčům Slovenska.

„Jsem rád, že jsem opět tady, je to pro mě nová výzva a chtěl bych se tu udržet. Mám za sebou povedenou sezonu na Slovensku, herně se mi dařilo. Myslím, že týmu mám co dát a chci se poprat o sestavu,“ říká Chrien.

V záloze má Plzeň k dispozici celou řadu kvalitních hráčů, konkurence je velká. „V Plzni je to náročné pro každého. Viktoria má jen ty nejvyšší ambice a já vím, že na sobě musím hodně makat. Je tady dobrá parta, kluci mě mezi sebe vzali a cítím se tu dobře,“ popisuje slovenský záložník.

Od začátku nového roku tak s ostatními hráči nabírá síly a formu před startem jara. „Příprava je zatím dobrá, je to samozřejmě dost náročné, ale s tím každý počítá,“ doplňuje Chrien.

V úterý se Plzeň utká v Luční ulici v prvním přípravném utkání s Domažlicemi. Zápas začíná v 16:30. „Bude to první zápas v novém roce, a i když máme teď dvoufázové tréninky, tak se na to těším,“ říká reprezentant Slovenska.

Nadějný hráč je viktoriánem od roku 2014, tentokrát však věří, že zůstane a na jaře si zahraje také v Doosan Areně. „Stadion je tady vždy dobře zaplněný a vím, že je tady skvělá atmosféra. I to je pro mě velké lákadlo, chtěl bych si to užívat přímo na hřišti a bavit diváky bojovnými výkony,“ uzavírá Martin Chrien.