Šestý zápas, šesté vítězství, ale jaké – Viktoria Plzeň si v rámci 6. kola FORTUNA:LIGY pořádně zastřílela. Na svém stadionu porazila Mladou Boleslav vysoko 6:1 a vrátila se zpátky do čela tabulky. Spokojený po duelu byl samozřejmě i trenér týmu Pavel Vrba.

Těšila ho hlavně efektivita mužstva. „Minulé zápasy jsme hráli proti soupeřům, kteří bránili od poloviny hřiště. Mladá Boleslav v druhém poločase hodně otevřela hru, chtěla vyrovnat a získat nějaké body. Hrálo se nahoru dolů, čímž se vytvářelo víc prostoru a my jsme i díky tomu byli lepší v náběhových věcech,“ poznamenal Vrba. „Když hrajete do plných, tak je to samozřejmě vždycky mnohem složitější,“ doplnil.

Viktoriáni před koncem prvního poločasu inkasovali druhou branku v sezoně, se kterou byl kouč velmi nespokojen. „Přiznejme si, že gól jsme si dali v podstatě sami. Byla to situace, kterou jsme měli vyřešit mnohem razantněji, možná i nefotbalově, ale tohle se nemůže stát, co jsme udělali,“ štvalo zkušeného stratéga.

Na vysoké výhře se podílel zejména Michael Krmenčík, který vstřelil svůj druhý hattrick v kariéře. „Z prvních čtyř situací dal tři góly. Měl i další šance, kdy například trefil jejich hráče, který ležel na malém vápně. Pokud máte útočníka, který dá tři branky a dostane se do dalších gólových příležitostí, tak jste samozřejmě spokojeni. Michael ukazuje, že je pro Plzeň hodně důležitý,“ věděl po utkání Vrba.

Zadařilo se i střídajícímu Jakubu Řezníčkovi, jenž se během čtyř minut prosadil dvakrát. Pavel Vrba vysvětlil, proč se rozhodl právě pro rodáka z Příbrami. „Řešili jsme to Kubou, protože jsme viděli, že Boleslav hrála trochu výš. Tím, že je Řezníček rychlejší než Chorý, tak jsme udělali tohle střídání, které se ukázalo jako správné. Dvakrát se prosadil a v koncovce byl dneska silný,“ uzavřel tiskovou konferenci.

Fotogalerie