Viktoriáni první zápas ve španělském Benidormu zvládli, když nad lídrem polské ligy Legií Varšava zvítězili 5:1. Dvěma brankami se na výsledku podílel Michael Krmenčík, po jedné přidali Jan Kopic, Marek Bakoš a TomᚠChorý.


„Dnes jsme dokázali, že umíme hrát i s těžkým soupeřem. Legia je první v polské lize, dnes navíc měla generálku. Podle mě jsme dnes hráli tak, jak jsme chtěli a jak nás trenér nabádal. Samozřejmě vždy je co zlepšovat, určitě se budeme u videa bavit o okénkách směrem dozadu, na kterých musíme ještě zapracovat,“ říká po zápase Milan Petržela, který se v utkání také mohl zapsat mezi střelce. „Dnes jsem nějaký gól klukům připravil, takže mírná spokojenost, ale samozřejmě nějaký bych chtěl také vstřelit,“ usmívá se plzeňský záložník.

Plzeňané druhým soustředěním na jihu Španělska vstoupili do další fáze přípravy, pozůstatky z kondiční stránky přípravy jsou však stále patrné. „Za sebe můžu říct, že ještě únavu v nohách cítím. Před odletem jsme ještě v Plzni měli náročné tréninky, takže to musím ještě trochu zpracovat. Ale věřím, že teď to bude už čím dál tím lepší,“ dodává Petržela.

„Příprava se posouvá směrem, jakým chceme. Dnes jsme zvítězili nad silným soupeřem a zahráli si příjemný fotbal. Z tohoto pohledu jsme spokojeni. Stále jsme si vědomi, že máme své nedostatky, které musíme zlepšit,“ přidává se asistent trenéra Dušan Fitzel. Dvěma brankami dnes přispěl nejlepší střelec Viktorie Michael Krmenčík. „Jsem rád, že se dnes Michael prosadil. V uplynulé době se k těm gólům moc nedostával, dnešní dvě branky jsou příjemným zjištěním. Je rychlý, silný, dají se s ním na hrotu hrát dlouhé míče za obranu. Sedí nám do systému s rychlými protiútoky. Je součástí celého soukolí, které by bez něj, stejně jako bez jiných hráčů, nefungovalo tak dobře,“ uzavírá Dušan Fitzel.

Fotogalerie