Třetí zápas během jednoho týdne před sebou mají hráči FC Viktorie Plzeň. V Doosan Areně přivítají v neděli 22. března od 15:45 Slovan Liberec a podle trenéra Koubka jsou hráči na duel Severočechy patřičně nachystáni.

„Myslím, že o připravenosti u trénovaného mužstva v pátém kole po zimní přípravě není potřeba diskutovat, tým je připraven velmi dobře. Samozřejmě náročné to je, ale může tam být pouze souvislost s prodělanou virózou. Hráči se cítí dobře, tři zápasy v jednom týdnu jsou fotbale normální věcí,“ říká trenér Miroslav Koubek.

Slovan Liberec bojuje o záchranu v SYNOT lize a v Plzni bude brát jakýkoliv bodový zisk, pouze v obraně ale podle plzeňského kouče zalezlý nebude. „Neočekávám podobný výkon, jako předvedla Slavia, Liberec bude odvážnější a útočnější. Bude to těžký zápas. Liberec vyměnil trenéra před minulým kolem a dosáhl na úspěšný výsledek. Dal tři branky a vybojoval bod. Tým má určitě dobrý útočný potenciál, hraje tam hodně kvalitních hráčů a my si musíme dát velký pozor. Liberec je nebezpečné mužstvo a od nového trenéra bude na nás správně nahecované. My ale budeme chtít opět kontrolovat utkání, hrát útočně, kombinačně a jen musíme zlepšit koncovku,“ dodává Koubek.

Po středečním utkání se Slavií se hráči Viktorie rozdělili na dvě skupiny. Ti co hráli celý zápas, měli jiný typ tréninku, než ostatní. „Když hrajete ve středu zápas, je třeba tomu program přizpůsobit. Pro závěrečné tréninky už ale trénují všichni spolu a to je zkrátka osvědčená záležitost. Nevidím v tom problém,“ popisuje kouče Viktorie a přiznává, že stále nemá jasno o základní sestavě pro utkání s Libercem. „Je možné, že nějaké drobné změny v sestavě proběhnou, ale ještě si to necháme projít hlavou. Nic velkého to ale určitě nebude, protože naše mužstvo v posledním utkání předvedlo dobrý výkon,“ uzavírá trenér Miroslav Koubek.