Dorost Viktorie Plzeň se s CSKA Moskva opět rozešel smírně 1:1. Na stadionu Okabr od třetí minuty po poměrně dlouhou dobu vedl zásluhou Lukáše Pihrta, který společně s trenérem Jiřím Žilákem zápas zhodnotil.

„Zase jsme si dokázali, že v této soutěži můžeme být konkurenceschopní,“ těšilo Jiřího Žiláka. „Byl to vyrovnaný zápas na šance. Trochu nás mrzí ta neproměněná příležitost v poslední minutě, nicméně remíza je zasloužená a pro nás je ten bod nesmírně cenný,“ doplnil trenér dorostu U19.

Podobně hovořil také LukᚠPihrt, autor jediné plzeňské branky. „Vstoupili jsme do zápasu dobře, podařilo se nám rychle vstřelit gól. Pak začalo sněžit a ty podmínky byly hodně těžké, ale popasovali jsme se s tím dobře. Škoda závěru, tam jsme měli vyložené šance, proměnit je by bylo super... Ale i za bod jsme rádi,“ řekl krajní záložník Plzně.

A jak se vůbec tým vypořádal s těžkými podmínkami? „Řekl bych, že dobře, což je velmi cenné. I s tím časovým posunem se kluci dokázali poprat. Na sníh možná lépe zareagovali domácí, asi jsou více zvyklí, ale i tak to je dobrá zkušenost,“ mínil trenér Žilák. „Takové extrémní podmínky, ještě se sněhem, jsme letos nezažili. I vzduch tu byl jiný, ale popasovali jsme se s tím dobře,“ řekl za hráčskou stranu Pihrt.

V případě, že Real Madrid U19 dnes uspěje v Římě, rozdají si to viktoriáni doma s italským soupeřem o postup. „Bylo by to hezké rvát se s nimi doma o postup do další fáze,“ netajil LukᚠPihrt. „Ten zápas se budeme snažit odehrát co nejlépe za každé situace,“ ubezpečil Jiří Žilák.

Fotogalerie