Viktoria Plzeň bude ve čtvrtek večer bojovat o právo startovat v základní skupině Evropské ligy a tedy splnění jednoho z předsezónních cílů. Při vynucené absenci Michaela Krmenčíka se otevírá cesta do sestavy dalším útočníkům. Jedním z nich je i Marek Bakoš.

„Čeká nás silný tým, se kterým má český fotbal zkušenosti. Minulou sezónu je vyřadil Slovan Liberec, Trenér nám ukázal sílu jejich mužstva, je to technický manšaft se specifickým stylem hry. Jsme si vědomi několika hráčů, kteří jsou v týmu soupeře zajímaví. Mě například zaujal hrotový útočník. Dokáže se dostat do šancí, velice nepříjemný v zakončení. Kromě tohoto disponuje Larnaka i šikovnými stopery. Myslím ale, že jsme na zápas dobře připraveni a těšíme se,“ říká před utkáním Bakoš.

„Máme svůj styl hry, kterým se prezentujeme určitou dobu. Budeme se snažit vnutit nᚠsystém hry soupeři. Samozřejmě musíme reagovat i na to, co předvede soupeř, ale věřím, že v utkání budeme dominovat my,“ dodává.

Sondovat informace o larnackém AEK mohl v týmu svého bývalého zaměstnavatele Slovanu Liberec. „S Libereckými jsem se o Larnace bavil. Jejich názor se shodoval s tím, co už víme. Dozvěděl jsem se, že je to kvalitní tým, na který se musíme poctivě nachystat. Budeme chtít uhrát výsledek, který nám zajistí dobrou výchozí situaci před odvetou,“ má jasno plzeňský útočník.

Viktoria Plzeň nebude moci počítat se střelcem Michaelem Krmenčíkem. „Michael odehrál velmi dobré zápasy, měl formu, střelecky se mu dařilo. Pro tým to není nic příjemného, když hráč v takové formě nemůže nastoupit. Myslím ale, že máme hráče, kteří ho mohou nahradit a naznačit, že v Evropské lize nemusí hrát prim pouze on,“ říká odhodlaně Marek Bakoš. „Poctivě jsem se připravoval, když přijde šance, pokusím se jí co nejlépe využít. Jestli nastoupím? To se uvidí až zítra,“ uzavírá Bakoš.

Fotogalerie