Na zápasy s vršovickými týmy viktoriáni nebudou vzpomínat v dobrém. Po Slavii prohráli i s Bohemians Praha 1905, na klokany nestačili v domácím prostředí výsledkem 1:2. Utkání zhodnotil střelec své první branky v červenomodrých barvách Matěj Vydra společně s trenérem Michalem Bílkem.

„Byl to podobný zápas, jako když jsme doma prohráli s Hradcem. Dobře jsme do toho vstoupili a bylo vidět, že to chceme za každých okolností zvládnout. Dali jsme branku a soupeře jsme do ničeho nepustili, první poločas byl dobrý,“ začal s hodnocením trenér Bílek.

„Bohužel dostáváme góly, které jsou hodně smolné. Po vyrovnávací brance jsme znervózněli a bylo to na nás vidět. Dělali jsme chyby a dostali jsme laciný gól. Je to jako přes kopírák…“ uvědomoval si po prohře Michal Bílek.

Podobně mluvil i střelec jediné plzeňské branky Matěj Vydra. „Odehráli jsme smolné utkání. Myslím si, že jsme to měli i za stavu 1:0 pořád pod kontrolou, ale pak si dáme vlastní gól a druhý jakbysmet,“ mrzelo bývalého střelce klubů z Premier League.

On sám měl po hodině hry obrovskou šanci zvýšit stav zápasu na 2:0, jenže netrefil prázdnou bránu. „Celý týden jsme trénovali, abychom dobíhali jejich odražené balony. Bohužel jsem to měl na dlouhou nohu, ale nemělo by se mi to stávat. Měl to být gól…” uznal hráč s číslem 11.

Svůj střelecký účet v plzeňském dresu si ale přesto otevřel. „Jsem za to rád, přeci jen po těžkém zranění nikdy není návrat do plného zápřahu lehký. Spadl mi kámen ze srdce. Pro útočníka v novém angažmá je lepší dávat góly co nejdřív. Už jsem měl šance v předchozích zápasech, bohužel mi to tam nepadlo. Dnes ano, ale je to se smutným koncem…“ uzavřel Vydra.

Fotogalerie