Viktoriáni mají za sebou první utkání v rámci UEFA Youth League. V úvodním duelu se představili na přeštickém trávníku proti CSKA Moskva, kde červenomodří předvedli velice sympatický, čehož si byli vědomi i trenér Jiří Žilák společně se střelcem gólu Tomášem Keplem.

„Myslím si, že v průběhu zápasu jsme byli týmem, který byl víc na balónu, měl větší příležitosti i více zakončení. Bohužel jsme po takové nenápadné akci po poločase prohrávali,“ mrzelo Žiláka. „Jsem rád, že jsme to dotáhli alespoň do remízového konce. Přestože asi teď cítíme, že bylo i na výhru, tak je pro nás určitě i remíza úspěch,“ tvrdil v pozápasovém rozhovoru.

Červenomodří měli hlavně v první půli opravdu nespočet gólových příležitostí, ale mladým borcům to ne a ne spadnout za záda brankáře z CSKA. „Samozřejmě jsme byli trochu nervózní, přeci jen jsou to osmnáctiletí či devatenáctiletí hráči, takže se tomu asi člověk nemůže divit. Nicméně podle mě to z nich po pěti – deseti minutách spadlo a předvedli velice zajímavý výkon,“ chválil své svěřence Jiří Žilák.

Po několika neproměněných šancích Plzně se hned z té první prosadili Moskvané a Západočeši kvůli tomu po první pětačtyřicetiminutovce prohrávali. „Inkasovaný gól nás hodně mrzí, protože padl úplně z ničeho. Udělali jsme při něm několik chyb,“ věděl jediný střelec viktoriánů TomᚠKepl.

Útočník Viktorie vyrovnal stav zápasu v 66. minutě, kdy nekompromisně proměnil nařízený pokutový kop. „Na penaltu jsem si věřil, navíc jsem na ní i určen,“ smál se Kepl, který se v posledních utkáních dostal do mimořádné formy.

Kromě vybojovaného bodu se Západočeši vytáhli i předvedeným výkonem. „S výsledkem byl nᚠdalší cíl ukázat, že se toho nebojíme, jsme konkurenceschopní a dokážeme i s takovým týmem odehrát vyrovnané utkání. To hráči zvládli,“ těšilo mladého kouče dorostenců.

Fotogalerie