Viktoria Plzeň remizovala v neděli v podvečer se Slováckem 2:2 a v tabulce Synot ligy ztratila další dva body. V utkání předčili Západočeši svého soupeře téměř ve všech aspektech hry, v tom nejdůležitějším ovšem zůstali stupínek pod vrcholem.

„Z našeho hlediska to určitě není dobrý výsledek, měli jsme vyhrát o tři nebo čtyři góly. Bylo neskutečné, co pochytal brankář Heča a co jsme my schopni spálit. V posledních dvou ligových zápasech jsme dali dvě branky. Musíme se především zklidnit v produktivitě. Hlavní je ale nepanikařit, kolikrát jak to přijde, tak to také odejde,“ říká po zápase Miroslav Koubek.

Na hřišti byl hodně vidět aktivní Jan Kopic. „Honza ve své výkonnosti stoupá. Na Dukle patřil k našim nejlepším hráčům a dnes na svůj výkon navázal. Byl hodně dobrý na míči, zásoboval mužstvo mnoha centy, prosazoval se jeden na jednoho. Jeho výkon můžeme hodnotit dobře už ve druhém zápase,“ přemýšlí Koubek. Se svým týmem se během týdne pokoušel dostat do co nejlepší psychické pohody. „Dva dny jsme se oklepávali, ale včera na tréninku to už bylo v pohodě. Dnes šlo mužstvo do zápasu s jasnou filozofií a cílem vyhrát,“ říká trenér Viktorie. „Já jsem v Plzni odkoučoval šestnáctý zápas, čtrnáctkrát jsme vyhráli, jednou prohráli a jednou remizovali. Jednou to zkrátka muselo přijít,“ dodává.

Se systémem tvorby šancí ovšem nebyl plzeňský lodivod zcela spokojen. „V zápase mi vadila realizace centrů. Často jsme se uchylovali k nastřelovaným centrům, kdy šly situace řešit techničtěji. Kvalita centrovaných míčů vždy nebyla odpovídající,“ tuší Koubek. „Je špatně, když si necháme dát v prodloužení gól ze standardky. Slovácko tyto góly ale dává, má na to typově vhodné hráče. Může nastat situace, kdy jejich dlouhány neuhlídáme. U druhého gólu Daníček po minutě na hřišti trefil skvělou střelu,“ pokračuje.

Po utkání byl hlavní trenér Viktorie konfrontován s otázkou výměny brankářské jedničky. „V tuto chvíli takto nechci přemýšlet. Soupeři mají proti nám minimum šancí. Brankáři se lépe chytá, když je v permanenci, jako dnes Hečovi, který se postupně dostal do euforie. Gólmani u silných mužstev to nemají jednoduché, protože soupeř má jen málo šancí. Slovácko je ale zvládlo dobře. Že by Matúš něco propustil nebo nechytil, to ne, takové góly to nejsou,“ uzavírá Miroslav Koubek.

Fotogalerie