Atmosféra Ligy mistrů už všem dýchá na záda! Viktoriáni ve středu večer vstoupí již počtvrté ve své historii do skupinové fáze nejprestižnější fotbalové klubové soutěže světa, jako první výzva je čeká Barcelona. Jak se na utkání na slavném Camp Nou těší kapitán týmu LukᚠHejda společně s trenérem Michalem Bílkem?

„Takové utkání může někdo zažít jen jednou za život. Všichni jsou připraveni a těší se,“ má jasno Michal Bílek. „Už se nemůžeme dočkat atmosféry i zápasu jako takového. Je tu krásný stadion. Pro nás hráče je lepší, když přijde hodně lidí, strhne nás to,“ vyhlíží duel se španělským gigantem před velkou návštěvností LukᚠHejda.

Je jasné, že viktoriáni nejdou do zápasu z pozice favorita. „Jsme outsider, ale určitě je chceme pozlobit. Nepřijeli jsme sem lehce odevzdat body,“ slibuje kapitán FCVP. „Nemáme co ztratit, ale hrozně bych si přál, aby hráči předvedli výborný výkon a věřili, že tady můžeme něco udělat,“ doufá plzeňský kouč.

Pro Západočechy je největší čest, že se dostali zpátky mezi elitu. „Jsme hrozně rádi, že si tady můžeme zahrát. Postup do Ligy mistrů jsme si vybojovali zaslouženě. Je to pro nás obrovská výzva změřit své síly v takové skupině,“ říká Michal Bílek.

Středeční soupeř už do tak silného kádru v létě přidal další velká jména. „O kvalitách Barcelony všichni víme. Jedná se o mimořádný tým, který v poslední době neuvěřitelně posílil. A bude hrát vepředu kdokoli, mají obrovskou kvalitu. Víme o tom, jakým způsobem se prezentují a budou chtít hrát. Uvidíme, na co naše kvality budou stačit,“ přemýšlí trenér Bílek.

„Jejich síla je v celkovém pojetí hry. Často drží balon, a když ho ztratí, okamžitě presují. Čeká nás opravdu těžké utkání. Určitě ale nemáme v plánu stoupnout si do vlastního vápna a odkopávat balony. Avšak uvidíme v samotném zápase, jaká situace nastane a co nám Barcelona dovolí,“ doplňuje Hejdis.

Fotogalerie