FC Viktoria Plzeň se v sobotu 21. listopadu utká ve 14. kole Synot ligy s Mladou Boleslaví. V Doosan Areně se tak proti sobě postaví aktuálně druhý a třetí tým tabulky. Zároveň diváci uvidí souboj nejlepších střelců ligy, LukᚠMagera i Michal Ďuriš nastříleli shodně deset branek.

„V dorostu jsem dával docela hodně gólů, ale v seniorské kategorii jsem tolik gólů ještě nedal. Je to pro mě něco nového. Mám z toho velkou radost, ale hlavní je pro mě úspěch celého týmu,“ říká Michal Ďuriš. „To, že Lukᚠdává tolik branek, mě nepřekvapuje. On je dobrý gólový útočník. Když jsem byl v Boleslavi, tak nedostával tolik šancí. Teď hraje pravidelně, věří si a padá mu to tam,“ přidává poklonu na adresu útočníka Mladé Boleslavi.

Michal Ďuriš v loňské sezoně hrál právě za Mladou Boleslav, kde byl na ročním hostování. V sobotu tak nastoupí proti svým bývalým spoluhráčům. „Pro mě to bude specifický zápas, mám tam hodně kamarádů. Nějaké hecování už proběhlo, ale všechno v nějaké slušné míře. Důležité bude bojovat na hřišti a potěšit naše diváky. Boleslav hraje v této sezoně dobře, dává hodně gólů a je v tabulce zaslouženě nahoře. Bude to těžký zápas, ale my ho doma chceme zvládnout a vyhrát,“ popisuje slovenský útočník.

S národním týmem Slovenska Michal Ďuriš slavil v posledních dnech dvě vítězství a útočník Viktorie se střelecky prosadil jak proti Švýcarsku, tak i proti Islandu. „Pro mě to byla úspěšná repre pauza, odehráli jsme dva zápasy a vyhráli je. Navíc jsem se prosadil i gólově, takže jsem do Plzně odjížděl hodně spokojený,“ uzavírá Michal Ďuriš.