Zásadní změny v realizačním týmu hlásí před startem nového týdne Viktoria Plzeň. V pozici hlavního trenéra končí Miroslav Koubek, spolu s ním odcházejí také asistent Jiří Skála a trenér brankářů Petr Kostelník. Do funkce hlavního trenéra byl jmenován Karel Krejčí, který zároveň zůstává v pozici asistenta Pavla Vrby u národního týmu. Realizační tým doplní v pozici jednoho z asistentů Pavel Horváth, který tak končí angažmá u třetiligových Domažlic. Duo asistentů Pavel Horváth – Zdeněk Bečka doplní jako trenér brankářů dosavadní trenér mládežnických gólmanů Viktorie Martin Ticháček.

„Miroslav Koubek skončil po vzájemné dohodě s vedením klubu. Za jeho práci je mu nutno poděkovat, ve všech momentech svého angažmá se prezentoval jako absolutní profesionál a fotbalový odborník. Výsledky týmu však v posledním období nenaplňovaly očekávání a ambice klubu, před rozhodujícími zápasy v rámci evropských soutěží potřebuje tým nový impuls,“ říká k ukončení působení dosavadního hlavního kouče generální manažer klubu Adolf Šádek s tím, že Viktoria Plzeň zároveň děkuje za dosavadní služby také Petru Kostelníkovi a Jiřímu Skálovi. 

„Jsem profesionál a toto rozhodnutí vedení Viktorie respektuji. Odcházím se vztyčenou hlavou, nebo poslední dny přinesly krizi pouze výsledkovou, nikoliv herní. Jsem přesvědčený o tom, že tým je herně i kondičně dobře připravený a brzy opět najede na vítěznou vlnu. Moje angažmá bylo ukončeno korektně, se zástupci vedení jsem si podal ruku a Viktorii samozřejmě přeju jen to nejlepší,“ řekl na závěr svého plzeňského angažmá Miroslav Koubek. 

Do pozice hlavního trenéra byl jmenován Karel Krejčí, který byl v roli asistenta Pavla Vrby u většiny novodobých úspěchů Viktorie v čele se ziskem dvou ligových titulů a dvojnásobným působením v rámci základních skupin Ligy mistrů. „Karel Krejčí je erudovaný odborník, který během působení ve Viktorii i v národním týmu prokazuje svůj obrovský přehled i znalost moderního fotbalu. Jsme rádi, že nad naší nabídkou neváhal. Zároveň je na tomto místě potřeba poděkovat vedení Fotbalové asociace České republiky, které jeho působení ve Štruncových sadech umožnilo,“ řekl k příchodu šestačtyřicetiletého trenéra Adolf Šádek. „Pavel Horváth v sobě spojuje výjimečné fotbalové myšlení, velkou chu do startující trenérské kariéry i nepřenosnou schopnost týmové komunikace. V našich nepsaných dohodách bylo vždy jednoznačné, že s ním v Plzni počítáme. Tato doba přichází dříve, než jsme předpokládali, nicméně jsem přesvědčen, že Pavel dokáže týmu okamžitě pomoct. Domažlice v něm v tuto chvíli ztrácejí velkou osobnost, za jejich kladný postoj jim patří velký dík,“ doplnil Šádek na adresu čtyřicetiletého nedávného kapitána Viktorie.
 
„Důležitou roli v našem rozhodování hrál fakt, že Karel Krejčí i Pavel Horváth jsou s plzeňským prostředím detailně obeznámeni a není třeba časový prostor na jakoukoliv aklimatizaci. Oba se mohou od prvních minut soustředit jen a pouze na práci s týmem a detailní přípravu na sportovní výzvy v rámci Evropské ligy i nejvyšší domácí soutěže,“ zakončil Šádek.

„Ve Viktorii jsem prožil nádherné období své kariéry, s klubem mě pojí vzpomínky trenérské i hráčské. Nad nabídkou jsem neváhal a jsem rád, že vedení Fotbalové asociace mi umožnilo tuto výzvu přijmout,“ řekl po podpisu smlouvy Karel Krejčí. „Měl jsem možnost vidět všechny soutěžní zápasy Viktorie v dosavadním ročníku. Tým má velkou kvalitu, Miroslav Koubek odvedl kus poctivé práce, nicméně výsledkově se nedaří dle představ. Svůj názor na věc samozřejmě mám, nicméně komunikovat ji budu v první řadě s hráči a vedením klubu. Čeká nás obrovské množství práce směrem k přípravě týmu na play off Evropské ligy i na zápasy nejvyšší české soutěže. Přestože příprava na utkání s Vojvodinou nebude probíhat ve standardním režimu, jsem přesvědčen, že ve spolupráci s realizačním týmem, vedením a především samotnými hráči to zvládneme,“ doplnil Krejčí. 

Pavel Horváth se do prostředí Doosan Areny vrací po necelých třech měsících. „Neuvažoval jsem nad tím, že bych nabídku Viktorie odmítl. Na druhou stranu je nutno dodat, že práce v Domažlicích mě naplňovala a z tohoto klubu se mi v žádném případě neodchází lehce. Nejsem naivní a vím, že moje trenérská kariéra je teprve v počátku. Nicméně s Karlem Krejčím jsme si již stačili promluvit o rozdělení kompetencí a úkolech, které před každým členem trenérského týmu stojí. Chceme pomoci Viktorii, ke které nás všechny pojí výjimečný a dlouhodobý vztah. Vím, že to nebude jednoduché, stejně tak ale vím, že tým má obrovský potenciál a jednoznačně patří do české špičky i na pohárovou mapu Evropy. Nepřicházím jako tvůrce dobré nálady, ale jako jeden z členů trenérského týmu, který čeká velká porce práce. Na tu se těším,“ řekl ke svému obnovenému plzeňskému působení Pavel Horváth.