Plzeňané se stejně jako při první účasti v roce 2011 i při druhé o dva roky později vydali k utkání na hřiště současného obhájce prvenství. „Bude to obrovsky náročné, mluvit o tom, že teď nemají formu, je nadnesené,“ řekl před odletem slovenský reprezentant Patrik Hrošovský.

Viktoriáni se vydali na nejt잚í výjezd letošní sezony – v pondělí ráno odletěli do Madridu k utkání na hřišti obhájce vítězství v UEFA Champions League. „Respekt máme určitě ke každému soupeři, a k Realu Madrid vzhledem k té kvalitě samozřejmě obzvl᚝. Teď se jim sice tolik nedaří, ale v minulé sezoně to na začátku bylo podobné a nakonec vyhráli Ligu mistrů. Ta kvalita je tam obrovská a mluvit o tom, že nemají formu, by bylo trochu nadnesené,“ řekl před odletem středopolař Patrik Hrošovský.

Utkání na hřišti aktuálně nejlepšího týmu světa je pro většinu hráčů obrovskou zkušeností. „Těším se celkově na ten stadion a tým, ale ne na konkrétní hráče. Proti některým hráčům už jsem hrál. Je to určitě výjimečný tým, třikrát za sebou vyhráli Ligu mistrů a samozřejmě nikdo nevíme, jestli někdy ještě budeme mít šanci si proti takovému týmu zahrát,“ dodává Hrošovský.

Podobně mluvil i Milan Petržela, který už v podobné situaci byl při předchozích účastech Viktorie v této prestižní soutěži. „Odlétáme v dobrém rozpoložení a doufám, že v dobrém i přiletíme. Je to určitě velký zápas, máme velká očekávání a uvidíme, jak to dopadne. Nějaké klopýtnutí, co teď měli, to nic neznamená,“ řekl.

„S Barcelonou to bylo podobné, oba dva týmy jsou hrozně vyspělé a kombinačně silné. Musíme zhušovat prostory, nedávat jim čas, aby mohli dávat ty finální přihrávky, které oni umí. Předpokládám, že nějaké ty spekulace je vůbec nerozhodí, jsou úplně v pohodě a budou si chtít zastřílet,“ uzavřel zkušený fotbalista.

Fotogalerie