Poprvé od 30. května 2015 se objevil na ligovém trávníku, když v 69. minutě nahradil Milana Petrželu. Porážce 0:2 na pražské Letné již ale zabránit nedokázal, a tak měl po závěrečném hvizdu smíšené pocity. Kladné z návratu, negativní z porážky...

„Spíše jde ten můj pocit stranou, protože se nám utkání nepovedlo,“ říká Václav Pilař. „Šel jsem tam za stavu 0:2, chtěli jsme s tím ještě něco udělat, to se ale nepodařilo,“ mrzelo ho.

Co podle něj bylo příčinou neúspěchu Viktorie? „Měli jsme proměnit šanci v úvodu. Sparta pak ty příležitosti, které měla, využila. Byla silnější v osobních soubojích a ubojovala to,“ myslí si Pilař.

O jeho návratu se rozhodlo v polovině tohoto týdne. „Já jsem už nějakou dobu trénoval a když se mě ptali, jak na tom jsem, řekl jsem jim, že koleno drží a půjdu do toho. Věděl jsem, že tam nechám všechno, pokud mi trenéři dají důvěru,“ prozradil navrátilec.

Na větší minutហse ale zatím necítí. „Prozatím asi těch 20-30 minut bude strop, musím dohnat kondici. Třeba bych vydržel víc, ale ta fyzička určitě není tam, kde chci, aby byla,“ nechal se slyšet.

Fotogalerie