Viktorii Plzeň čeká po čtvrtečních bojích v základní skupině Evropské ligy nedělní duel v domácí soutěži. V rámci 11. ligového kola přijede na západ Čech brněnská Zbrojovka.

„Trenér Pivarník, který v Plzni určitou dobu působil, připraví svůj tým zajisté velice dobře. Tím pádem nás čeká těžké utkání, nebo trenér může naordinovat svým hráčům taktiku přímo na Plzeň se záměrem být co nejúspěšnější,“ připomíná Pivarníkovu plzeňskou minulost Pavel Vrba.

Po čtvrtečním nezdaru na švýcarské půdě si chce první muž viktoriánské lavičky spravit chu. „Musíme to napravit. Zápas v Luzernu nás mrzí, z naší strany nebyl moc povedený a dost možná to bylo, společně s duelem v Larnace, nejnepovedenější utkání, které jsme odehráli. Ve Švýcarsku dostali prostor někteří hráči, kteří toho v poslední době neodehráli tolik. Chtěl jsem jim dát příležitost v ostrém a důležitém soutěžním utkání. Záleží jen na nich, jakou kvalitu předvedou, a já věřím, že proti Brnu se nám povede lépe,“ popisuje trenér.


Oproti duelu ve Švýcarsku mohou fanoušci čekat rozdílnou sestavu. „Znovu uděláme několik změn v sestavě. Je to zapříčiněno hlavně různou zátěží hráčů, protože někteří mají za sebou zápasy ve dvou soutěžích a ještě reprezentaci. V těchto dvou zápasech jsme chtěli hráče trochu protočit, bohužel to dopadlo špatným výsledkem v zápase s Luganem, ale věřím, že utkání s Brnem dopadne pro nás pozitivně,“ uzavírá Pavel Vrba.