Rodák z Českého Těšína Radim Řezník se do Karviné rád vrací, sám v tomto klubu ve svých začátcích působil a s Plzní zatím proti tomuto soupeři pokaždé slavil úspěch. I teď jsou role před utkáním 5. kola rozdané jasně.

Viktoriáni zajíždějí na půdu Karviné jakožto jeden ze tří týmů, který v letošní sezoně zatím neztratil jediný bod, domácí naopak na první body teprve čekají. „Myslím, že můžeme být nadmíru spokojení. Vždycky říkáme, že když chytneme začátek, tak se pak lépe hraje. Měli jsme i trošku výhodu, že jsme nemuseli hrát předkola, mohli jsme se soustředit na ligu a zatím jsme stoprocentní,“ těší Řezníka.

„Některé zápasy nebo fáze zápasů třeba nebyly podle našich představ, ale to jsme si řekli a důležité je, že jsme ta utkání zvládli výsledkově a máme plný počet bodů,“ dodává.

„Karviná hrála dlouho v druhé lize, ale udělali mančaft, postoupili a postavili hezký stadion. Vždycky, když jsme tam hráli, tak padlo dost branek,“ říká na adresu soupeře Radim Řezník. „Oni teď sice čtyřikrát prohráli, ale na to bych se nedíval. Mají tam dobré fotbalisty, například v útoku tam je TomᚠWágner, který byl i tady. Vůbec bych se na to nedíval, že mají nula bodů. Asi se jim nepovedl začátek, ale hrajou doma a pro nás to bude zase těžký zápas,“ předpovídá.

Sám má k tamějšímu fotbalu poměrně blízko. „Já jsem v Karviné v mládeži jeden rok hrál. Máme to asi patnáct minut z baráku, takže určitě naši a známí přijedou. Ale zase to nějak zvl᚝ neprožívám. Jsem v Plzni a chci získat tři body, takže to zase moc specifické nebude. Určitě se tam ale rád podívám a věřím, že si odvezeme tři body,“ uzavírá Řezník.

Utkání pátého kola v Karviné začíná tuto neděli už v 15:00.

Foto: Jan Pořízek