V rámci devátého kola HET ligy zavítá na hřiště Viktorie Plzeň pražská Bohemka. Specifický zápas to bude hlavně pro Milana Havla, jenž právě z Vršovic přišel do Plzně. Radima Řezníka pak čeká dvousté ligové utkání.

Viktoriáni se dobře naladili včera, když v Evropské lize porazili Hapoel Beer-Sheva 3:1. „Bylo to náročné utkání s kvalitním soupeřem, ale jsem hrozně rád, že jsme ho výsledkově zvládli,“ řekl obránce Milan Havel, který nastoupil v základní sestavě poprvé od 27. srpna. „Byl to dobrý zápas. Nám po soupeřově zaslouženém vyrovnání hodně pomohli kluci z lavičky, za což jim patří velký dík,“ pochvaloval si Radim Řezník. Narážel na Andrease Ivanschitze (asistence), Martina Zemana (asistence) a Marka Bakoše (gól).


Nyní je ale opět nutné přepnout na ligu, Viktorii čeká v neděli od 15.00 hodin zápas s Bohemians. „Bohemka je disciplinované mužstvo. Sice moc gólů nedává, ale dobře brání a má organizovaný tým. Naposledy jsme tu s nimi hráli 1:1, již tehdy se potvrdilo, že nejde o jednoduchého soupeře,“ zavzpomínal Radim Řezník, kterého čeká dvoustý ligový duel. „Občas se na statistiky dívám do magazínu Viktorián, ale jinak to moc nesleduji. Každopádně jsem za to rád, pro mě je hlavně důležité, abych zůstal zdravý a pomáhal týmu,“ řekl k této metě.

Velmi specifický zápas to bude pro Milana Havla, který hrál odmala právě za Bohemians. „Bude to zajímavá zkušenost. Hrozně se těším a doufám, že to zvládneme. Určitě proběhne i nějaké hecování s bývalými spoluhráči a do naší kabiny vypíšu nějakou odměnu. Je důležité, abychom ten zápas zvládli,“ řekl levý obránce Viktorie. „Z bývalých spoluhráčů se těším třeba na Martina Dostála, který hraje zprava. Doufám, že se budeme na hřišti potkávat, bude to pikantnější,“ smál se Havel.

Radim Řezník v probíhající sezoně nevynechal zatím ani jednu minutu! „Cítím se dobře a nějak to na sobě necítím. Samozřejmě jsem unavený, ale nemám s tím žádné problémy. Máme zde kvalitní regeneraci a fyzioterapeuty. Podle mě je to i lepší, když hraji pravidelně. Zápas dá člověku vždycky nejvíce potřebných zkušeností,“ uzavřel rozhovor.