FC Viktoria Plzeň v pondělí 1. června 2015 představila dvě nové posily. Z týmu 1. FK Příbram přestupují na západ Čech Jan Suchan a Aleš Matějů. Oba hráči s rokem narození 1996 přicházejí z Příbrami a podepsali smlouvy do června 2019.

„Jsem strašně moc rád, přestoupit do Viktorie Plzeň je skvělé, je to momentálně nejlepší klub v České republice. Co jsem slyšel, je tady dobrá parta a úžasní fanoušci. Plzeň se opravdu neodmítá, kdo by to udělal, tak by byl blázen,“ říká Aleš Matějů. „Vůbec jsem neváhal, je tady nejlepší tým. Rozhodnul jsem se během dne. Je tady úžasná atmosféra, a už uvnitř klubu nebo během zápasů na stadionu. Hráli jsme tu v sobotu s Příbramí a bylo to nádherné,“ dodává Jan Suchan.

Aleš Matějů během zápasů nastupuje na pozici krajního obránce a věří, že v budoucnu nahradí v sestavě kapitána a modlu plzeňské Viktorie Davida Limberského. „On je pro mě vzorem, je to jeden z nejlepších obránců v lize. Snad se od něj něco naučím například tu jeho fotbalovost, klid v rozehrávce a přehled,“ popisuje nadějný bek.

Druhá posila - Jan Suchan – je střední záložník a jeho vzorem je Daniel Kolář. Devatenáctiletý hráč věří, že se v Plzni prosadí. „Daniel je skvělý fotbalista, reprezentant a samozřejmě bych byl rád stejně dobrý jako on. Moc se chci prosadit, ale vím, že je tady opravdu kvalitní kádr. Nicméně v devatenácti letech určitě chci hrát, tak spíš než sedět na lavičce pro mě bude lepší ještě nastupovat za Příbram. Uvidíme, jak to celé dopadne. Každopádně jsem rád, že jsem viktorián,“ zamýšlí se Suchan.

Oba hráči jsou pro Viktorii především příslib do budoucna a čerstvý mistr Synot ligy je sledoval už delší dobu. „Jednání se táhla více než půl roku, ale opravdová nabídka přišla zhruba před měsícem a nebylo nad čím váhat. Viktoria je mistrem ligy, bojuje o evropské poháry. Je to výzva pro mě, chci hrát o titul a těším se na boj o místo v sestavě,“ uzavírá Jan Suchan. 

Fotogalerie