Hráči Viktorie Plzeň zvládli utkání třiadvacátého kola Synot ligy, Zbrojovka Brno odjíždí ze západočeské metropole poražena 4:1. Aktuálně první tým tabulky si tak drží pětibodový náskok před svým nejbližším pronásledovatelem.

„Jsme spokojeni, že jsme zvládli další domácí utkání. Bylo potřeba ho zvládnout, protože závod o pomyslnou korunu je dramatický a nedá se předpokládat, že naši soupeři budou moc ztrácet. Po stránce herní si věříme, ale hlavní apel jsme kladli na to, abychom nic nepodcenili. Jsem rád, že jsme k tomu přistoupili zodpovědně. Poměrně rychle jsme se dopracovali do dobrého stavu a utkání jsme dovedli do úspěšného konce. Ve druhém poločase se nám otevřely ofenzivní možnosti a my vstřelili další dvě branky,“ hodnotí trenér Miroslav Koubek.

Plzeňský lodivod poslal na hřiště místo indisponovaného Daniela Koláře Tomáše Hořavu. Ten se mu kromě tvořivé hry odvděčil i vstřelenou brankou. „Tomᚠje na Danově postu zvyklý hrát, po delší pauze po zranění a následným komplikacím přichází jeho čas. Dneska to určitě bylo z jeho strany dobré,“ říká Koubek.

Dvěma brankami otevřel skóre Aidin Mahmutovič. „Aidin v posledních zápasech pracoval dobře pro mužstvo a měl trochu té střelecké smůly. Odváděl dobrou práci a teď se mu podařilo navázat střelecky. Což je dobře pro něj i pro mužstvo,“ přemýšlí trenér Viktorie.

V zápase musel vlivem zranění střídat Roman Hubník. „Roman dostal ránu do boku a zdá se, že má naražený kyčelní kloub. Ještě čekáme na detailnější informace, ale věřím, že to nebude nic vážného. Má historii hráče bundesligy a reprezentanta, Roman pracoval velmi dobře v zimní přípravě a v zápasech si o své místo řekl. Když dostal větší herní možnost, jeho výkon roste a položil bych otázku, kam až jeho výkon může růst,“ komentuje Koubek.

Opět zaplněná Doosan Arena v 37. minutě tleskala choreu věnovanému Mariánovi Čišovskému. „Dojalo mě už gesto na Slovensku a určitě je dobře, když na Mariána myslí i diváci. My všichni mu držíme palce, aby svůj boj zvládl. To je víc než jakýkoli fotbal,“ říká rozhodně plzeňský trenér.

„Začíná přituhovat. Jakékoli zaváhání má teď určité následky a přináší nové situace. My i naši soupeři, máme těžké zápasy a momentálně přichází velmi zajímavá fáze ligy,“ uzavírá Miroslav Koubek bezprostředně po vítězném zápase.

Fotogalerie