Viktoria Plzeň vstoupí do nového ligového ročníku zápasem v Jihlavě. Zvláštní nádech bude mít utkání pro jihlavského odchovance a hráče, který na Vysočině v loňské sezóně hostoval, Tomáše Kučeru.

„Jsem v klidu. Já tyhle zápasy už nějak moc neprožívám, protože jsem za Plzeň v Jihlavě už nastoupil. Je to něco speciálního, ale pro mě to nebude nic nového,“ říká Kučera. „Po neobvykle delší letní přípravě je dobře, že už začaly ostré zápasy. Na předkolo Ligy mistrů i první kolo ligy jsem se těšil,“ dodává viktorián, jehož otec Roman je v ligové Jihlavě asistentem trenéra. „Jihlavu jsem sledoval. To dělají snad všichni hráči, když projdou více kluby. Viděl jsem, že hodně obměnili kádr a na hřišti i na střídačce bude několik nových hráčů. Filozofii budou určitě zachovávat, ale s jinými hráči. Mají tam i dost cizinců, kteří v české lize nejsou ještě tolik známí,“ přibližuje svůj pohled na nejbližšího soupeře Viktorie plzeňský záložník.

Hned v začátku soutěžního ročníku se viktoriáni musí soustředit nejen na ligové boje ale také na postup do dalšího kola Ligy mistrů. „Každý si to musí srovnat v hlavě sám. Pohárové zápasy se můžou zdát důležitějšími, ale liga se hraje celý rok právě proto, abychom mohli hrát poháry. Máme dost široký kádr, abychom mohli rozložit síly na víc hráčů,“ přemýšlí Kučera.

Letošní letní příprava byla pro viktoriána s devětadvacítkou na zádech náročnější než ostatní. „Skrz to, že byla delší, byla i náročnější. Týdny se mi trochu táhly, ale všechno už se srovnalo a já jsem rád, že začaly mistrovské zápasy,“ uzavírá TomᚠKučera.

Fotogalerie