Viktoria Plzeň na úvod španělského soustředění porazila švýcarského suveréna FC Basilej 2:1, když musela otáčet stav zápasu. Triumf nad účastníkem jarních vyřazovacích bojů Ligy mistrů se viktoriánům po zápase zamlouval.

„Utkání jednoznačně splnilo to, co jsme si od něj slibovali. Stále jsme ve fázi kondiční přípravy, takže jsme chtěli protočit dvě jedenáctky, což se nám podařilo. Toto se nám hodí i proto, abychom zítra mohli standardně pokračovat v trénincích,“ zhodnotil asistent trenéra Zdeněk Bečka. „Výhra je potěšující ale ne rozhodující. Jsme rádi, že jsme mohli absolvovat konfrontaci s týmem, jako je Basilej,“ dodal. Viktoriány v dalších dnech čekají znovu dvoufázové tréninky. „Zítra normálně pokračujeme podle plánu dvěma tréninky, dál se uvidí podle stavu mužstva a zdravotního stavu hráčů,“ popsal Bečka. 

„Odehráli jsme dobrý zápas proti těžkému soupeři. Byl to pro nás jednoznačně důkladný test, jenž jsme zvládli vítězně. Basilej dnes dokázala, že má velkou kvalitu, vždy postoupila ze skupiny Ligy mistrů, ale my jsme předvedli také dobrý výkon, který když zopakujeme, můžeme se s podobně kvalitními soupeři rovnat i v budoucnu. Výhra nám určitě pomůže v další práci a přípravě, která nás ještě čeká,“ řekl po utkání záložník Martin Zeman.

„Poprvé jsme v zimní přípravě hráli s t잚ím soupeřem, takže o motivaci jsme měli postaráno. Myslím, že jsme předvedli dobrý fotbal a i díky vítězství vnímám zápas veskrze pozitivně,“ přidal se střelec vítězného gólu Aleš Čermák. „Na pravé straně si kluci vyměnili míč, který následně dal Dan Kolář skvěle pod sebe přímo na penaltu. Chtěl jsem střílet pravačkou do protipohybu gólmana, naštěstí to tam zapadlo. Mám takové úkoly od trenéra Vrby, dnes jsme hráli společně s Tomášem Hořavou, takže jsme byli spíše ofenzivnější duo, ale ano, trenér po mě chce i to, abych se do podobných situací dostával,“ prozradil plzeňský záložník.

Prvním ostrým zápasem jarní části bude pro viktoriány duel Evropské ligy s Partizanem Bělehrad. „Každý podobný zápas člověku zvýší sebevědomí. Věřím, že se nám to podaří i ve dvou zbylých utkáních, které pro nás budou také kvalitní prověrkou,“ uzavřel Čermák. 

Fotogalerie