Vánoční dovolená hráčům skončila, ve čtvrtek zahájili svěřenci Pavla Vrby přípravu na druhou polovinu probíhající sezóny. Do pátku absolvují po jednom funkční a silové testy včetně nováčků Joela Kayamby či Jean-Davida Beauguela a od víkendu už pojedou v klasickém dvoufázovém režimu.

Individuální testování viktoriánů probíhá přímo v Doosan Areně, stejně jako před letní přípravou v polovině června a skládá se opět z měření kompozice těla, zátěžového testu na běžeckém pásu a silového testu pod dohledem týmových fyzioterapeutů.

Testování neminulo ani navrátilce z hostování Jiřího Pirocha, během pátku jej pak podstoupí také nové posily Viktorie – Erik Pačinda, Joel Ngandu Kayamba a Jean-David Beauguel, chybět nebude ani další navrátilec Marek Bakoš.

Mezi prvními, kteří dnes testování absolvovali, byl Aleš Čermák. „Ty testy jsou po volnu vždy takový šok pro tělo. Člověk do toho skočí takovým zápřahem... Jsem rád, že mám ještě zítra volno a trénovat budeme až od soboty, můžu to vydýchat. Druhý den totiž člověk cítí hlavně ty silové testy,“ řekl mladý záložník.

Aleši Čermákovi a jeho přítelkyni Dominice se před vánočními svátky narodila dcera Ema. „Hned den po posledním zápase jsme jeli do porodnice, pak se malá narodila a holky pustili domů 24. prosince dopoledne. Byl to nejkrásnější dárek, co jsem si mohl přát,“ netajil svou radost. „Ema je zatím andílek, dobře spí i v noci, tak doufám, že se to nezmění. Obě holky jsou zdravé, to je nejdůležitější,“ doplnil. „Navíc pár let zpátky se mi narodila malá sestra, takže už jsem si tehdy odzkoušel věci jako přebalování.“

Teď už se těší na přípravu na jarní část sezony 2018/2019. „Fotbal mi chyběl. Čeká nás soustředění, poletíme do tepla, což je vždy příjemnější než trénování v nepříjemném počasí. Je to povzbuzující a člověk do toho má větší chu,“ prozradil Čermák.

Ještě před Čermákem absolvoval testy Jan Kovařík, který každoročně dosahuje nejlepších běžeckých výsledků. „Příprava startuje a všichni víme, že musíme makat. Čeká nás náročná jarní část sezony, ve které budeme bojovat o titul a navíc i ve vyřazovací fázi Evropské ligy. Běžecké a silové testy po dnech volna jsou náročné, ale všichni víme dopředu, že je musíme podstoupit, takže již během volna se na ně člověk pomalu připravuje,“ řekl Kovařík.

Fotogalerie