Po reprezentační přestávce se o nadcházejícím víkendu opět naplno rozeběhne domácí Synot liga a FC Viktoria Plzeň se v rámci 10. kola utká v sobotu před svými fanoušky se Zlínem. Reprezentanti Česka a Slovenska se ke zbytku „A“ týmu připojili ve středu 14. října.

„Já jsem nehrál, takže jsem v podstatě odpočíval. Pouze to cestování je náročné, ale cítím se velmi dobře. Na zápas v Plzni se těším, už si ani nepamatuju, kdy jsme hráli naposledy doma. Atmosféra je tady vždy skvělá a už aby byla sobota a hrálo se,“ říká Patrik Hrošovský, který ihned po svém příjezdu absolvoval s týmem klasický trénink, ostatní reprezentanti dostali regenerační trénink. „Vracíme se na domácí ligu, těším se na fanoušky, tady v Plzni stále chodí a bude to opět skvělé,“ dodává gólman Matúš Kozáčik.

Do Doosan Areny v sobotu přijede nováček ze Zlína, který se v tabulce drží na průběžném sedmém místě. „Začali sezonu dobře, obrali několik silných klubů a je tam stále ta prvotní euforie. Musíme se na ně dobře připravit, nebude to vůbec lehké,“ zamýšlí se záložník Viktorie. „Je to nepříjemný soupeř, protože od začátku sezony se jim daří a sbírají body i s těžkými soupeři,“ doplňuje brankář Plzně.

Oba slovenští reprezentanti slavili po výhře v Lucembursku historický postup na EURO 2016, teď už se ale soustředí opět pouze na Viktorii. „Bylo to skvělé. Užili jsme si to hned po utkání na hřišti s fanoušky, pak v kabině a na hotelu společně s hráči,“ popisuje Hrošovský. „Bylo to hodně rychlé a druhý den se cestovalo. Něco proběhlo a bylo to hezké, ale nic velkého,“ říká Kozáčik.

Ve Slovenském týmu byl kromě Kozáčika s Hrošovským také Ďuriš, v tom českém pak trio Petržela, Kopic a Procházka. „Gratulovali jsme si navzájem po esemeskách. Je to velký úspěch pro obě země, perlička by byla, kdybychom spolu hráli ve skupině, ale to se nestane,“ popisuje středopolař Plzně. „Je to super pro obě naše krajiny. Myslím, že se obliba fotbalu opět zvedne a vše půjde nahoru. Psali jsme si zprávy a blahopřáli jsme si a navzájem drželi palce,“ dodává zkušený brankář.

Po návratu na západ Čech všechny hráče přivítalo chladné počasí, na trénink tak většina hráčů vyrazila se zimními čepicemi na hlavách. „Ochladilo se, ale už začal říjen a není to neobvyklé. Přioblečeme se a zahřejeme běháním,“ říká Patrik Hrošovský. „Já mám určitě radši teplo a byl bych radši, kdyby ještě nesněžilo a chvíli to vydrželo,“ uzavírá Matúš Kozáčik. 

Fotogalerie