V blížící se reprezentační přestávce je na programu mistrovství Evropy hráčů do 21 let, které letos hostí Slovinsko s Maďarsko. Ve 23členné nominaci trenéra Karla Krejčího jsou i tři viktoriáni!

Bývalý kouč plzeňské Viktorie nominoval do týmu střední záložníky Pavla Buchu a Pavla Šulce, nechybí ani Dominik Janošek, který momentálně hostuje ve Zlíně. Mezi náhradníky je pak ještě Michal Hlavatý (hostující v Pardubicích). Vedení reprezentace U21 okomentuje nominaci a s ní spojené záležitosti ve středu ve 13:00 na tiskové konferenci.

Ani jeden z nominovaných viktoriánů není v týmu nováčkem. Pavel Bucha má za sebou s týmem U21 již 12 utkání, ve kterých vstřelil dvě branky. Pavel Šulc nastoupil do čtyř zápasů a trefil se jednou, Dominik Janošek je nejzkušenější se 13 odehranými zápasy a dvěmi vstřelenými brankami.

V úvodní fázi ME se představí 16 týmů rozdělených do čtyř skupin. Nejlepší dva týmy z každé skupiny si zajistí postup do play off, které se bude hrát v červnu, tedy po konci ligové sezony 2020/2021. Češi odehrají základní skupinu ve slovinském Celje, kde se utkají s Itálií (24. března od 18:00), Slovinskem (27. března od 18:00) a Španělskem (30. března od 21:00).

Viktoriánům a celému českému výběru budeme držet palce!

Nominace týmu

Brankáři: Martin Jedlička (Dunajská Streda), Matěj Kovář (Manchester United), Matouš Trmal (Vitoria Guimaraes)
Obránci: Michal Fukala, Matěj Chaluš (oba Liberec), Denis Granečný (Emmen), Libor Holík (Jablonec), Ladislav Krejčí, Dominik Plechatý, Martin Vitík (všichni Sparta Praha)
Záložníci: Pavel Bucha, Pavel Šulc (Plzeň), Filip Havelka (České Budějovice), Dominik Janošek (Zlín), Adam Karabec (Sparta Praha), Michal Kohút (Slovácko), TomᚠOstrák (Karviná), Michal Sadílek (Liberec), Antonín Vaníček (Bohemians 1905), Patrik Žitný (Teplice)
Útočníci: Václav Drchal (Mladá Boleslav), Ondřej Lingr (Slavia Praha), Ondřej Šašinka (Ostrava)