Na úvod španělského soutředění v zimě 2019 remizovali viktoriáni 1:1 s čínským Wu-chanem Čuo-er. Zápas zhodnotil hlavní trenér Pavel Vrba a střelec jediné plzeňské branky Erik Pačinda.

Co k utkání kouč řekl? „Potkali jsme se s týmem, který má jinou úroveň než soupeři, s nimiž jsme hráli doma... Herně jsme to zvládli velice dobře, ale má to jedinou vadu – ve druhém poločase jsme mohli zápas rozhodnout v nᚠprospěch asi ze čtyř šancí, které jsme neproměnili. Splnilo to ale přesně to, co jsme potřebovali. Zápas byl z naší strany, hlavně ve druhé půli, slušný,“ řekl.

Viktoriáni ve druhém poločase skutečně nevyužili velké množství příležitostí. „Pokud jdete tři na gólmana a nedáte gól, tak je to velice zvláštní,“ řekl Vrba k jednomu z momentů. „Ale jsou to situace, které, doufám, v brzké době proměňovat budeme. Většina hráčů dnes odehrála 90 minut a splnilo to to, co jsme chtěli. Postupně se věci posouvají dál a doufám, že na začátku (jarní části) sezony budeme v plné síle a kvalitě,“ vyslovil kouč své přání.

Ve čtvrtém zápase přípravy se už počtvrté prosadil slovenský univerzál Erik Pačinda. „Je samozřejmě dobře, že dává góly. Spousta hráčů měla také na noze nebo na hlavě další branku, a je škoda, že jsme už nic neproměnili,“ řekl Pavel Vrba.

Zítra od 16:00 odehrají Plzeňané další přátelský duel, tentokráte proti maďarskému týmu Puskás Akadémia. Utkání bude odvysíláno živě. „Naše sestava bude odlišná, dostanou příležitost další hráči, kteří dnes nehráli, nebo hráli jen 15 minut. My jsme se rozhodli, že první dva zápasy prostě budou v tomto stylu a poslední dva už proběhnou tak, abychom se připravili na soutěžní utkání,“ zakončil Pavel Vrba rozhovor.

Erik Pačinda: Je jedno, kdo dává góly, jsme jeden tým

Slovenský krajní záložník Erik Pačinda vstřelil gól ve 26. minutě, díky kterému Viktoria vedla 1:0. „Koza (Matúš Kozáčik) poslal skvělý balon na Joela Kayambu. Ten mi zase pěkně nacentroval a pro mě už bylo jednoduché dostat míč do brány,“ popsal daný moment. Pačinda se ve čtvrtém přátelském utkání prosadil už počtvrté. „Já hlavně chci, abychom vyhrávali v soutěžních zápasech. Je jedno, kdo dává góly, jsme jeden tým, jedna parta,“ dodal skromně.

A jak vůbec zajímavé střetnutí s čínským soupeřem viděl? „Podle mě jsme ho odehráli slušně. Měli jsme mnoho šancí, hlavně ve druhé půli, které jsme bohužel nedali. Ale jsme v přípravě a věřím, že i další zápasy nám ukážou případné slabé stránky a na ligu budeme připraveni,“ mínil Erik Pačinda.

Fotogalerie