14. kolo HET ligy čeká Viktorii Plzeň na hřišti Slovácka, tedy proti soupeři, kterému podlehla v osmifinále poháru přesně před týdnem. Trenér Pavel Vrba pošle do utkání jinou sestavu a očekává, že výkon mužstva bude zlepšený.

„V útočné fázi se musíme více prosadit, i co se týká samotné hry. Slovácko v pohárovém zápase bylo někdy kombinačně lepší. Ve druhé půli jsme dominovali my, ale nastřelili jsme dvě tyčky. Nakonec ten rozhodující gól v prodloužení byl v nᚠneprospěch. Na druhý poločas můžeme navázat, ale bude třeba dávat branky,“ upozorňuje hlavní kouč.

Viktoria do zápasu pošle odlišnou sestavu, i Slovácko pravděpodobně obmění složení základní jedenáctky. „Způsob hry ale bude podobný,“ myslí si Pavel Vrba. „Slovácko u nás hrálo velice sympaticky, což bude chtít zopakovat. Hrálo kombinačně, v útočné fázi má navíc hráče, kteří se umí prosadit,“ varuje trenér.

Plzeňští hodlají pokračovat ve vynikající sérii 13 výher. Žádné mimořádné nadšení z tohoto rekordu ale v kabině nepanuje. „Všichni si uvědomují, že jde o dlouhodobou soutěž, která má 30 kol,“ těší Vrbu.