Viktoria zvládla po postupu do základní skupiny Evropské ligy i poslední utkání před reprezentační pauzou, když porazila Baník Ostrava 3:0. Plzeňská produktivita se projevila ve druhé půli, kdy zaúřadovali Limberský s Krmenčíkem a Kolářem.

„Všichni diváci viděli zajímavé utkání. Jsem rád, že FAČR nakonec povolil fanouškům Baníku vstup do hlediště a utkání tak mohlo mít úžasnou atmosféru. Fotbal byl poněkud živější, hlavně v prvním poločase se hra přelévala nahoru dolů. Ve druhé půli jsme měli už větší převahu a díky ní přišly i branky. Jsem rád, že jsme zvládli zápas po náročném čtvrtku a do reprezentační přestávky jdeme s tím, že máme za sebou těžký srpen. Věřím, že se nyní dokážeme kvalitně připravit na následující část sezóny tak, abychom ji zvládli co nejlépe,“ hodnotí zápas trenér Pavel Vrba.

„Vítězství je o to cennější, že Plzeňané museli jistě cítit v nohách čtvrteční náročný zápas. „Tak zničené hráče po zápase, jako v Larnace, jsem ve své kariéře ještě neviděl. Ve vysoké teplotě a vlhkosti hráli na hranici svých sil. Jsem rád, že po třech dnech jsme všechno zvládli. Hráči ve druhé půli dokonce stupňovali tempo, což dokazuje, že jsme dobře připraveni na soutěž. Byli jsme odměněni třemi brankami,“ pochvaluje si Vrba.

Vrásky na čele mu ovšem udělala zranění, nuceně musel ze hřiště stáhnout Romana Hubníka a Aleše Čermáka. „Vypadá to, že u Hubníka můžeme uvažovat v horizontu dnů, u Čermáka možná i v horizontu měsíců. Nicméně je to stále ještě výstřel tak trochu do tmy, Čermák podstoupí vyšetření na magnetické rezonanci, která nám o jeho zdravotním stavu napoví víc,“ prozrazuje.

Plzeň po pěti zápasech drží stoprocentní bilanci a se ziskem patnácti bodů vede HET ligu o čtyři body před nejbližším pronásledovatelem Slavií Praha. „Soutěž se rozjíždí, máme za sebou několik kol a nᚠnáskok neznamená to vůbec nic. Začali jsme dobře, ale je před námi pětadvacet kol a může se stát cokoliv,“ nepředbíhá Vrba.

Fotogalerie