Viktoriáni v úvodním jarním kole HET ligy remizovali 0:0 na půdě Sigmy Olomouc. Duel s nepříjemným soupeřem zhodnotil na tiskové konferenci hlavní trenér Pavel Vrba.

„Přiznejme si, že v prvním poločase byla Sigma lepší,“ začal své hodnocení. „Byla silnější a kombinačně rychlejší. Na druhou stranu my jsme zodpovědně bránili. Ve druhé půli už to byl zajímavější fotbal i pro diváka, lépe jsme kombinovali a hráli více dopředu. Z tohoto pohledu jsem spokojen, uhráli jsme bod na hřišti druhé Olomouce,“ dodal Pavel Vrba.

„Dnešní výkon ukázal, proč je Olomouc tam, kde je,“ pochválil hlavní trenér Viktorie dnešního soupeře jeho celku. „Kdybychom ve stejné situaci uhráli bod na Spartě či na Slavii, byli bychom spokojeni. Pozitivní také je, že máme lepší vzájemné utkání,“ potěšilo kouče.

Oproti zápasu v Bělehradě nakonec vyměnil trenér pouze dva hráče – brankáře Kozáčika za Hrušku a obránce Kovaříka za Limberského, který zůstal doma s virózou. „Osobně si myslím, že je důležité mít mužstvo stabilizované. Není nutné dělat mnoho změn po jednom zápase a pak to zase překopat,“ řekl o výběru základní jedenáctky.

Na závěrečnou čtvrthodinu poslal do hry i bývalého forvarda domácí Sigmy Tomáše Chorého. Informace před utkáním od něj ale nečerpal. „Nejsem typ trenéra, který takhle vyzvídá od hráčů. Choras zahrál velice dobře, podržel několik balonů. Vytipovali jsme si ho jako hráče, který má obrovskou perspektivu a může se u nás v budoucnu stát hrotovým útočníkem číslo jedna,“ netajil svou důvěru v Chorého talent.

Fotogalerie