27. 10. 2017    Zápas

Plzeň veze z Karviné plný bodový zisk za výhru 3:1

FC Viktoria Plzeň
49. Wágner

12. kolo / Pátek 27. 10. 2017, 20:15 / Městský stadion Karviná

12. kolo / Pátek 27. 10. 2017, 20:15
Městský stadion Karviná

MFK Karviná

1:3

(0:2)

FC Viktoria Plzeň

11. Kopic
34. Krmenčík
69. Kolář

sestavy

MFK Karviná

Le Giang – Čolič (46. Kalabiška), Košál (59. Smrž), Hošek, Vondra – Šisler (C), Janečka (46. Wágner) – Lingr, Budínský, Moravec – Panák

FC Viktoria Plzeň

Kozáčik – Řezník, Hejda, Hájek, Limberský – Hořava, Hrošovský – Kopic, Kolář (C) (89. Bakoš), Zeman (65. Petržela) – Krmenčík (81. Řezníček)

statistiky

Branky: 49. Wágner – 11. Kopic, 34. Krmenčík, 69. Kolář, ŽK: Wágner – Limberský, Řezník, Kolář, Rozhodčí: Proske – Dobrovolný, Pospíšil

Diváci: 3746

V pátek před posledním říjnovým víkendem zajížděla Viktoria Plzeň k utkání na půdu Karviné. V loňské sezóně uhájili Plzeňané vítězství nad domácím celkem až v posledních minutách zápasu, podobně dramatický scénář nechtěla Vrbova družina už připustit.

Zřejmě podle hesla hovořícího o tom, že vítězná sestava se nemění, se při určování strategie řídil plzeňský trenér a poslal na hřiště totožnou jedenáctku, která zahajovala i domácí tříbodový zápas s Brnem. Karvinští hráči od úvodních minut dokazovali, že se ligového lídra rozhodně nezalekli, dva výpady zakončením neskončily, třetí už vyústil v pokus Budínského. Kozáčik si připsal první zákrok. Plzeň odpověděla nejlepším možným způsobem. Kopic si ve 12. minutě na pravé straně hřiště narazil s Limberským, následně v plné rychlosti obešel obránce Košála a střelou na zadní tyč poslal Viktorii do vedení 1:0! Ve 20. minutě se domácí dostali k zajímavé standardní situaci těsně za velkým vápnem, technicky dobře vybavený Budínský ale o několik decimetrů přestřelil. O minutu později se Matúš Kozáčik vytáhl s dvěma prvotřídními zákroky, když nejdříve reflexivně zneškodnil umístěnou hlavičku Košála, aby následně stejnému hráči vyrazil pokus po rohovém kopu. Po půlhodině hry se ke dvěma příležitostem dostal Michael Krmenčík, v první mu ještě brankář Le Giang dokázal zabránit v zakončení, druhou už po chybě domácí rozehrávky a přesné Kolářově přihrávce proměnil pravačkou k tyči – 2:0 pro Plzeň! Před poločasem mohl zvýšit vedení ještě Hájek, ale hlavičku ze standardní situace nasměroval pouze do náruče Le Gianga. Poločas atraktivního fotbalu skončil za dvougólového vedení Viktorie.

Vstup do druhé půle ale patřil Karviné. Nový muž na hřišti TomᚠWágner svým snad prvním dotykem s míčem snížil na rozdíl jedné branky. Ve dvaapadesáté minutě pálil nebezpečně z přímého volného kopu Budínský, Kozáčik ale ve skoku střelu jistě vyrazil. Plzeňský gólman následně přilepil k rukavicím i Šislerův volej. Obrovskou příležitost měl v 55. minutě Krmenčík, jenž přijal v náběhu Kolářovu přihrávku, po které se ocitl zcela sám před brankářem domácích. Místo kličky vyběhnutému gólmanovi ale raději loboval, přičemž svému pokusu předal až příliš síly a branku přestřelil. O deset minut později Plzeň už po několikáté podržel Kozáčik, když vyrazil Panákovu hlavičku z bezprostřední blízkosti. V 56. minutě přišel na hřiště Milan Petržela, jenž nahradil Martina Zeman. A hned se dostal do šance, nicméně z velkého úhlu nedokázal prostřelit domácího strážce svatyně. Sedmdesátá minuta se nesla ve znamení precizní plzeňské akce, kdy Jan Kopic vysunul Krmenčíka, jenž zakroutil centr napříč pokutovým územím přesně ke skluzujícímu Kolářovi. Ten v den svých 32. narozenin rozvlnil odrazem o břevno sí a zvýšil na 3:1 pro Plzeň! Devět minut před koncem vyměnil Pavel Vrba útočníka, pozici Michaela Krmenčíka zaujal Jakub Řezníček. Další útočník přišel v úplném závěru zápasu, kdy hrací plochu opustil Daniel Kolář, novým mužem na hřišti se stal Marek Bakoš. Do konce utkání se až na Hrošovského hlavičku nic významného neudálo, Viktoria svůj náskok v poklidu uhájila a zvítězila i podvanácté v sezóně.