Ve středu zhruba hodinu a půl po poledni vyrazili viktoriáni směr Westendorf v Rakousku, kde je čeká tradiční desetidenní letní soustředění. Co od něj očekávají asistent trenéra Marek Bakoš a obránce Jakub Brabec?

Plzeň odcestovala do Rakouska ve složení 3 brankáři + 23 hráčů. Více informací najdete ZDE.

„Do Rakouska cestujeme každý rok, střetáváme se zde s kvalitními soupeři a bude to hlavní prověrka před soutěžními zápasy, které nás čekají v polovině července. Jde o utkání, která nás prověří, navíc jde i o tmelení kolektivu, což se hodí zejména pro nové hráče,“ říká asistent trenéra Marek Bakoš.

Před odjezdem zúžila Viktoria kádr, do Rakouska neodcestovali TomᚠHájek, Milan Petržela a Erik Pačinda. „Sezona se blíží, takže počítáme s tím, že kádr v Rakousku vyladíme a připravíme. Může se toho stát hodně, ale předpokládáme, že po návratu ze soustředění budeme připravení, abychom vstoupili do sezony dobře,“ dodává Bakoš.

Tým dorazil do Westendorfu zhruba kolem půl sedmé večer. „Cesta byla dlouhá, ale část jsem prospal, tak se to dalo zvládnout. Pouštěli jsme si filmy, takže v pohodě,“ říká obránce Jakub Brabec. „Doufám, že se zde dobře připravíme. Budeme zde hrát čtyři zápasy s dobrými soupeři... Věřím, že to bude kvalitní prověrka pro ligu i předkola Ligy mistrů,“ doplňuje Brabec. 

„Počasí zde zatím vypadá dobře, není tu takové vedro jako v Plzni. Sám se na to těším, kluci, co tu několikrát byli, říkali, že to tu je super. Tak jsem na to zvědavý,“ uzavírá viktorián nosící číslo dresu 22.

Fotogalerie