Viktoria Plzeň zvládla zápas jedenáctého kola ePojisteni.cz ligy se Spartou Praha, když nad svým rivalem zvítězila 1:0. V utkání vyšla plzeňskému trenérovi Romanu Pivarníkovi sázka na návrat k původními rozestavení s dvěma defenzivními záložníky a jedním útočníkem.

„Na zápas se celý klub těšil. Na přípravu jsme měli dva dny, takže definitivně jsme dolaďovali všechno až na včerejším tréninku. Změnili jsme rozestavení, abychom byli silnější ve středu pole. Chtěli jsme hrát tak, abychom dokázali být nebezpeční přes střed i strany hřiště. Od nás to bylo dnes dobře zvládnuté po herní i taktické stránce. Myslím, že jsme dnes zaslouženě vyhráli,“ hodnotí trenér Roman Pivarník. „Potřebovali jsme přijít s nějakým překvapivým tahem. Díky rozestavení jsme dokázali ovládnout střed pole při kombinaci i odražených balónech. Pomohlo nám to i při doplňování útočných akcí z druhé linie,“ říká ke změně rozestavení plzeňský trenér.

Jediným střelcem nedělního zápasu se stal Michael Krmenčík, jenž se v letošním roce prosadil proti Spartě už potřetí. „Krmenčík vypadal v přípravě nejlépe. Zezačátku sezóny Michael sice naskakoval méně, ale nyní je vidět, že pracuje velmi tvrdě a navíc má formu. V dnešním zápase jsme se potřebovali trefit do útočníka. Potřebovali jsme hráče, který umí chodit do prostoru, který má rychlost i drzost. Michal je silný ve hře čelem k bráně a i vzhledem k typologii sparanských stoperů nám přišel nejvhodnější,“ popisuje Pivarník svůj rozhodovací proces. Ani na lavičce neseděl nejlepší loňský střelec Michal Ďuriš. „Není to o tom, že by Michal nechtěl hrát, ale je na něm vidět, že je bez šávy, což je zapříčiněno i reprezentací a množstvím zápasů. Proto jsem mu chtěl dát dnes prostor na odpočinek a k zápasu jsem ho nenominoval,“ prozrazuje.

Viktoriáni vyhráli už pět po sobě jdoucích utkání proti Spartě. „Z hráčů bylo cítit sebevědomí i díky tomu, že zápas proti Spartě je prestižní. Hráči si věřili na to, aby hráli aktivně, což nám pomohlo například k tomu, abychom zápas mohli v závěru dovést do vítězného konce,“ říká Pivarník.

Do sestavy se vrátil uzdravený obránce Roman Hubník. „Na to, jak chceme hrát, je Roman Hubník velice důležitým hráčem v sestavě. Protože pokud chceme v zápase dominovat a hodně držet míč, soupeře logicky přejde k rychlým protiútokům. Roman Hubník je rychlostním typem stopera se skvělým čtením hry a LukᚠHejda vedle něj neskutečně roste. Při protiútocích dokáže právě Hubník týmu velice pomoci,“ chválí Roman Pivarník kapitána Viktorie.