Viktoria Plzeň ve třetím přípravném zápase rakouského soustředění prohrála s anglickým Watfordem 0:1. O jedinou branku zápasu se postaral v závěru zápasu Stefan Okaka.

„Co se týče organizace, zápas nám vyšel asi nejlépe z celého soustředění. Bohužel jsme deset minut před koncem dostali rozhodující branku, ale pokud porovnám dnešní zápas s utkáním s Fürthem, kde jsme zaslouženě dostali na zadek, tak tentokrát si myslím, že naše hra měla tvář. Věřím, že se to bude posouvat dál a že i v útočné fázi budeme více produktivní než dnes,“ hodnotí utkání trenér Pavel Vrba, před kterým jsou už pouze mistrovské zápasy. „Hrát o skupinu Champions League nebo Evropské ligy je velice lákavé. Také si uvědomujeme, že vítěz české ligy pravděpodobně postoupí přímo do základní skupiny Ligy mistrů. Věřím, že soupeřům budeme zatápět a prát se o nejvyšší příčky,“ dodává Vrba.

„Výsledkově jsme to dnes nezvládli, což je škoda, protože jsme s Watfordem odehráli vyrovnanou partii. Šance jsme měli a je smůla, že jsme ho tam nedotlačili. Naše hra snesla přísnější měřítko, na tomto výkonu můžeme stavět,“ přidává se obránce Aleš Matějů. „Pro nás to byl z fotbalového hlediska nejlepší zápas na celém soustředění. S Fürthem i Wolverhamptonem jsme se dopouštěli hloupých chyb, kterých jsme se dnes vyvarovali. Škoda hloupého gólu, který se do branky dostal odrazem. Poslední zápas jsme chtěli vyhrát, ale bohužel se to nepodařilo,“ říká TomᚠHájek.

Fotogalerie