Viktorii Plzeň čeká nezvykle v pondělí 18. září utkání s Fastavem Zlín. Trenér Pavel Vrba by si přál v 7. kole HET ligy prodloužit vítěznou sérii Plzně v domácí nejvyšší soutěži.

„Tím, že Zlín v loňské sezóně vyhrál český pohár, ukázal velkou kvalitu. V letošním ročníku mohutně posiloval, s čímž jsou určitě spojeny značné ambice. Evropa se mu dozajista zalíbí a budou v ní chtít hrát i v příští sezóně, to jim zajistí umístění na špici tabulky, kde se určitě bude chtít pohybovat. Z tohoto pohledu to pro nás bude těžký soupeř,“ uvědomuje si Pavel Vrba. 


Oba celky mají za sebou čtvrteční utkání v základní skupině Evropské ligy. „Nemyslím si, že by to mělo nějaký vliv. Zápas se bude hrát čtvrtý den po utkání poháru, takže oba soupeři už budou srovnaní,“ přemýšlí Vrba.

Plzeňského trenéra rovněž potěšilo, že utkání přeložilo z víkendu na pondělí. „Už, když jsem byl v Plzni dříve, jsem bojoval za to, aby mužstva, která hrají poháry, měla minimálně tři dny volno před zápasem domácí soutěže. Myslím, že to jednoznačně prospěje fotbalu,“ má jasno Pavel Vrba.