Už dnes čeká Viktorii další zápas v Lize mistrů! Ve 21 hodin se Západočeši v rámci druhého kola skupinové fáze nejprestižnější klubové soutěže světa představí na Stadiu Olimpico, které je domovem fotbalistů AS Řím. Ještě předtím ve 14:30 zahájí dorost Viktorie boj na Stadio Tre Fontane.

Stadio Olimpico

Je domovem fotbalistů AS Řím konkrétně od roku 1953. Stadion byl sice otevřen už o šestnáct let dříve, jenže čekal ještě na výstavbu druhého patra, která byla kvůli 2. světové válce v roce 1940 přerušena. Poprvé po rekonstrukci hostil zápas mezi Itálií a Maďarskem.

Nachází se ve sportovním komplexu Foro Italico, severně od centra města. V současné době pojme více než 70 000 diváků, což z něj dělá druhý největší fotbalový stánek v Itálii. Pouze na milánské San Siro se vměstná více fanoušků.

AS Řím sdílí Stadio Olimpico společně s městským rivalem Laziem. A právě Derby della Capitale proběhlo před třemi dny v italské Serii A. Po brankách Lorenza Pellegriniho, Aleksandara Kolarova a Federica Fazia „Vlci“ porazili hráče v bleděmodrém 3:1.

Olympijský stadion je podle UEFA hodnocen čtyřmi hvězdičkami z pěti. Mimo fotbal je využíván italským ragbyovým týmem, zároveň slouží také národním atletům. Někdy se zde konají i hudební koncerty nebo jiné kulturní události.

Římská aréna hostila hned několik fotbalových svátků. V roce 1990 se tu po poslední rekonstrukci hrálo mistrovství světa, v hlavním městě Itálie se uskutečnil i finálový zápas. Mimoto zde fanoušci viděli také čtyři finálové duely nejprestižnějších evropských soutěží – naposledy v roce 2009 Ligy mistrů.

Viktoriáni už měli tu čest si na Stadiu Olimpico zahrát. Na konci listopadu 2016 zde odehráli předposlední zápas skupinové fáze Evropské ligy. V italské metropoli podlehli domácímu AS 1:4. V úvodním utkání si červenomodří připsali daleko lepší výsledek, doma totiž vybojovali remízu 1:1.

Po téměř dvou letech tak Plzeňany čeká další velký zápas na totožném místě se stejným soupeřem. Od devíti večer se rozjede duel pod záštitou Ligy mistrů a Západočeši budou usilovat o další body do skupiny G. Tak držte palce!

Stadio Tre Fontane

Tento víceúčelový stadion, na němž odehrají od 14:30 svůj zápas dorostenci obou celků, se začal stavět v roce 1957 a otevřen byl v roce 1959. Rekonstrukcí si prošel před třemi lety. Nachází se v ulici delle Tre Fontane, z níž také pochází jméno tohoto stadionu.

Kapacitu má 4 000, nachází se na něm dvě betonové tribuny. Až do roku 2011 jej využíval římský ragbyový tým. Kromě tohoto celku zde také hrává ženský tým AS Řím či celek amerického fotbalu Marines Lazio.