19. 3. 2023    Zápas

Při prohře s Bohemians se poprvé v dresu Plzně trefil Matěj Vydra

FC Viktoria Plzeň
27. Vydra

24. kolo / Neděle 19. 3. 2023, 18:00 / Doosan Arena

24. kolo / Neděle 19. 3. 2023, 18:00
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

1:2

(1:0)

Bohemians Praha 1905

53. Chorý (vl.)
85. Köstl

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Staněk – Hejda, Pernica, Jemelka – Holík (68. Havel), Bucha, Květ, Vlkanova (68. Jirka), Sýkora – Vydra (60. Kliment), Chorý

Bohemians Praha 1905

Valeš – Kadlec, Vondra, Hůlka – Köstl, Beran (83. Křapka), Jindřišek, Dostál (68. Kovařík) – Hála (90+5. Necid), Matoušek (68. Jánoš) – Drchal (90+5. Mužík)

statistiky

Branky: 27. Vydra – 53. Chorý (vl.), 85. Köstl, ŽK: Vlkanova, Pernica, Kliment, Hejda – Hůlka, Valeš, Necid, ČK: 82. Kadlec, Rozhodčí: Radina – Kříž, Slavíček

Diváci: 9344

Tenhle nedělní večer se nepovedl. Viktoriáni po Slavii prohráli i s dalším vršovickým klubem, tentokráte nestačili doma na Bohemians Praha 1905. Při porážce 1:2 se poprvé v červenomodrém dresu trefil Matěj Vydra.

První velkou a zároveň hned dvojitou šanci měli viktoriáni po čtvrt hodině hry. Adam Vlkanova přihrávkou pod sebe našel na malém vápně Matěje Vydru, jenže jeho střelu zblokovala hostující obrana. Míč se následně odrazil k Romanu Květovi, který mířil těsně vedle.

Z další šance už se červenomodří radovali. Úchvatný nákop Pavla Buchy na dobrých třicet metrů posunul Jan Sýkora z první na Matěje Vydru a ten otevřel svůj střelecký účet v plzeňských barvách. Svěřenci trenéra Michala Bílka ovládli herně i výsledkově první poločas, a tak šli do kabin se zaslouženým vedením.

To se ale rozplynulo hned začátkem druhé půle – a šlo o extrémně smolnou branku. Michal Beran si na levé straně vyměnil balon s Martinem Hálou, který ještě předal Adamu Kadlecovi, jehož střela se odrazila do Lukáše Hejdy, od něho ještě do zad Tomáše Chorého a následně až do brány Jindřicha Staňka.

Západočeši měli i poté obrovskou smůlu. LukᚠHejda posadil přesný centr na hlavu Tomáše Chorého, jenž napálil tyč, z následné dorážky netrefil prázdnou bránu Matěj Vydra. Na druhé straně měli tisíciprocentní příležitost klokani, když se dostali do úniku dva na jednoho, ale zakončující Václav Drchal trestuhodně přestřelil.

Vršovický celek sice závěr zápasu dohrával o deseti, ale i tak se dostal do vedení. Standardní situace Jana Kovaříka propadla až na malé vápno, kde Staněk neodhadl svůj výběh a Daniel Köstl zasunul míč do prázdné brány. Viktoriáni tak nezvládli utkání s Pražany, kterým doma podlehli 1:2.

Záznam