28. 8. 2017    Juniorka - reportáž

První porážka. Juniorka nestačila na pražskou Slavii

FC Viktoria Plzeň

5. kolo / Pondělí 28. 8. 2017, 11:00 / SC Horní Počernice

5. kolo / Pondělí 28. 8. 2017, 11:00
SC Horní Počernice

SK Slavia Praha

3:1

(0:0)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

SK Slavia Praha

Čočišvili – Kovařík, Stropek, Chaluš, Havrda (83. Mach) – Vejvar, Bucha (C), Alvir, Trapanovski (60. Trajkovič) – Badocha (79. Stehno) – M. Lauricella (46. Čvančara).

FC Viktoria Plzeň

Sváček – Kadar, Pek, Vacovský, Ryška (75. Svoboda) – Suchý (56. Pihrt), Pavlík (83. Čihák) – Vais, Mudra (55. Šulc), Arzberger – Novák (C).

statistiky

Branky: 52. Čvančara, 69. Alvir (pen.), 73. Bucha – 60. Arzberger, ŽK: M. Lauricella, Bucha – Vais, Suchý, Rozhodčí: Ginzel – Poživil, Vlček.

Diváci: 92

Svěřenci trenéra Jiřího Kohouta utrpěli první porážku. V pátém kole prohráli v Horních Počernicích s pražskou Slavií 1:3, jedinou brankou Západočechů vstřelil TomᚠArzberger.

Domácí si dobrou šanci vytvořili ve 39. minutě, kdy z velmi dobré pozice rozehráli standardní situaci pouze do statečně postavené zdi. První půle utkání branku nenabídla, gólmani Sváček a Čočišvili toho na práci příliš neměli.

Skóre slávisté otevřeli v 52. minutě. Po rychlé akci na pravé straně přišla nahrávka na Tomáše Čvančaru, který přízemní střelou poslal balon do brány. Vedení domácích trvalo jen osm minut, TomᚠArzberger střelou ze středu hranice vápna srovnal na 1:1. Jenže o dalších devět minut později si domácí hráči vzali vedení zpět – Marko Alvir proměnil pokutový kop a bylo to 2:1. Pojistku v 73. minutě přidal Pavel Bucha, jenž vstřelil závěrečný gól na 3:1.

hodnocení trenéra

Jiří Kohout (FC Viktoria Plzeň): „Dnešní zápas se nám moc nevydařil. První půle byla vyrovnanější, ale v té druhé byla Slavia lepší. I tak jsme dokázali vyrovnat na 1:1, nicméně pak přišla taková nesmyslná penalta a soupeř to zlomil na svou stranu. Byl to nᚠdosavadní nejslabší výkon, ze kterého se musíme poučit. Slavia vyhrála zaslouženě.“