Viktorii Plzeň čeká první mistrovské utkání po reprezentační přestávce, v šestém kole HET ligy zajíždí na půdu severočeského Liberce. Pod Ještědem bude hájit stoprocentní bilanci, kterou by dle slov trenéra Pavla Vrby ráda prodloužila.

Po náročném vstupu do sezóny přišla reprezentační pauza vhod. „Během čtrnácti dnů jsme využili prostoru, ve kterém hráči mohli dostat určité volno. Nicméně tréninkům jsme se věnovali stále naplno, hlavně v minulém týdnu jsme trénovali třikrát dvoufázově a připomínali si věci, na které jsme v rámci tréninků v uplynulé době neměli příliš času,“ prozrazuje trenér Vrba. „Nᚠzápasový rytmus je zajímavý. Víme, že opět budeme mít nabitý program se spoustou zápasů. Já věřím, že se někteří hráči dají zdravotně dohromady, abychom mohli sestavu určitým způsobem točit. V Plzni je kvalita taková, že může dostat prostor víc hráčů,“ dodává.

„V Liberci dlouhodobě pracuje trenér Trpišovský, což je pro klub určitě důležité. Má prostor na to, aby si tvořil mužstvo a doplňoval ho vhodnými hráči. To je dle mého hlavní výhoda Liberce. Ano, někdy může mít i horší sezónu, ale momentálně to Liberci klape. Slovan má svou tvář a já věřím, že letos bude hrát v popředí tabulky,“ komentuje nejbližšího soupeře Viktorie lodivod plzeňské střídačky.

„V Liberci chceme určitě bodovat. Respektujeme jeho momentální sílu a zároveň víme, že naše výkony někdy nebyly zcela optimální, ale byly zápasy, kde se naplno projevila naše převaha. Doufám, že se nám ve venkovním zápase podaří hrát tak, jako tomu bylo v některých domácích utkáních,“ uzavírá Pavel Vrba.